El pròxim diumenge 21 de març, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, es durà a terme l’acció d’Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, un cant pels Drets Humans”.

Organitza aquesta activitat el Consell Insular de Menorca, en cooperació amb 22 entitats solidàries, veïnals o culturals de l’illa i persones a nivell individual.

S’encendran amb bengales de fum a les 13.00 h i de llum a les 19.00 h, 32 talaiots i talaies de Menorca.

L’objectiu d’aquesta acció és doble: per un costat, sensibilitzar a la ciutadania del drama que pateixen a la Mediterrània les persones que es troben en una situació extrema i es veuen obligades a desplaçar-se per sobreviure, i per l’altra, en el marc de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, recrear el que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics a la prehistòria, una època en la qual els moviments de població d’un lloc a l’altre de la Mediterrània ja era una cosa normal.

Es realitzarà un acte central al jaciment de Torre d’en Galmés (Alaior) on es llegirà un manifest i s’interpretarà la cançó “Ítaca”. Simultàniament s’encendrà la resta de talaiots.

Per a assistir i veure l’acte de l’encesa es podrà anar a Torre d’en Galmés (Alaior), Son Catlar (Ciutadella) i Talatí de Dalt (Maó). Hi ha places limitades i cal inscripció prèvia a través de correu electrònic talaiotsdretshumans@gmail.com o del telèfon 679 57 03 72.

Aquesta acció estava programada pel dia 9 de gener en el marc de la Diada del Poble de Menorca, però va ser ajornada a causa de les condicions meteorològiques adverses i la situació sanitària ocasionada pel COVID-19.

Per a inscripció prèvia o més informació:

talaiotsdretshumans@gmail.com
Tel. 679 57 03 72

 
Imatges relacionades
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa