VALORACIÓ SOBRE LA REMODELACIÓ DEL GOVERN i SEVES CONSEQÜÈNCIES

- El conseller Marc Pons, que últimament estava bastant qüestionat fins i tot per les forces polítiques que donen suport a el Govern balear, ha trobat sortida a una llarga permanència en la política autonòmica, amb un càrrec al Ministeri de Transició Ecològica que li proporciona una sortida airosa. Li desitgem sort i esperem que les illes Balears i en concret Menorca puguin conèixer i beneficiar-se dels plans de transició energètica amb totes les possibilitats d'ajuda que això comporta.

La designació de Company ha estat una autèntica sorpresa. En la part personal li desitgem sort, igual que desitgem que l'alta responsabilitat que se li ha conferit --- entre altres coses per satisfer la quota menorquina al Govern balear-sigui un bon auguri, clarifiqui l'arribada dels Fons Europeus a l'illa , que falta fa pels molts perjudicis que ve arrossegant el sector turístic i l'economia insular.

- La responsabilitat que se li encarrega a Miquel Company és immensa i diversa. El paquet de fons europeus pot ser tan important, de fet ha de ser una palanca de reactivació econòmica, que ja s'ha comparat amb un pla Marshall de reconstrucció de l'economia.
o Va ser el mateix conseller Company qui el passat mes de desembre ens anunciava projectes per valor de 113 milions d'euros amb càrrec a aquests fons, posant les primeres xifres a les aspiracions de Menorca, i qui va expressar la confiança que el Govern balear atendria aquestes peticions per fer una autèntica posada a punt de les urbanitzacions durant els propers tres anys. Ara li toca demostrar-ho.

- La sortida de Marc Pons, ha tingut repercussió en el Consell de Menorca. Ara és el conseller electe Miquel Company què assumeix un càrrec de confiança i passa a incorporar-se a l'gabinet de Francina Armengol.

- Lamentem que les ganes de projecció personal prevalguin sobre el seu compromís amb l'illa. El ja exconseller Company tenia un encàrrec molt important d'àmbit insular per tirar endavant, com és el Pla territorial insular, en Ordenació de Territori, i tota la gestió d'ajudes per la pandèmia i model econòmic. La tramitació de l'PTI estava ja retardada però ara molt probablement es veurà afectada amb el canvi de conseller quan el document està només en aprovació inicial

- El PTI no està prou discutit ni prou consensuat i de moment ja suposa una paralització de ritmes de concessió de llicències en uns moments especialment preocupants.

- Sorprèn aquesta concepció tan polivalent de les persones que aplica el PSOE quan es tracta de cobrir càrrecs d'un perfil molt tècnic. I aquí fa l'efecte que els polítics de l'PSOE el mateix valen per a un trencat que per a un descosit. Al mateix Company li han encomanat les competència d'Universitat i Cultura, que res té a veure amb la gestió dels fons europeus, si no indirectament. En fi, que fan lots molt rars de competències.

- Des del Grup Popular al Consell, demanem gestió, solucions, agilitat en la gestió i diàleg i ens trobem un ball de cadires en àrees molt importants com l'Ordenació del Territori i Economia, Promoció Turística ... o sigui, les grans àrees amb incidència real i directa sobre l'economia insular, és un anar afegint, que la presidenta no està resolent sinó a la seva manera de fer "entre amics".

- Anem a veure, finalment, com resol aquesta partida la presidenta Susana Mora, que és també la secretària de la FSM -PSOE, perquè està clar que se li han mogut les peces i el joc, que és molt més que un joc, continua.

- Pel que fa a la resta de càrrecs que s'han modificat al Govern balear, Francina Armengol ha de tenir les seves raons per donar un impuls a àrees i conselleries que no li estaven funcionant molt bé, com s'ha vingut veient. (EBAP, Habitatge, Mobilitat, Transport, Cultura ...). Esperem també que els nous titulars -que també responen en algun cas a quotes per illes-considerin que Menorca és bon territori per al desenvolupament de les seves polítiques i per a l'arribada d'inversions, que bona falta fan.

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa