El conseller de Cs al Consell Insular de Menorca, Eugenio Ayuso, demanarà en el ple de 15 de Febrer de 2021 a l'equip de govern de les obres en el tram entre Alaior-Maó de la carretera general.

Ayuso ha recordat que, a finals del 2020, el ministeri de mobilitat va anunciar l'execució del primer tram de les obres generals de carreteres Alaior-Mahón Me1, que implica el tram entre la rotonda d'accés d'Alaior i el pont de l'Argentina, que començarà a la segona meitat 2021.
D'aquesta manera, el Ministeri de Cs vol conèixer en quina situació es troba el projecte i el calendari d'obres, després d'aquests últims anuncis realitzats per la ministeri de mobilitat.
"Des de Cs hem demanat a diversos plens de la institució que aportin una solució immediata al problema de la carretera. Hem estat aquí durant cinc anys de paràlisi del projecte i encara no veiem progrés", va dir Ayuso.

D'altra banda, el Ministeri de Cs preguntarà com es valora des de la Fundació per al Desenvolupament Turístic, una suspensió temporal de l'Impost de Turisme Turisme Sostenible amb l'objectiu d'ajudar en la reactivació del sector.

"Amb el retard en l'aplicació del Pla de Vacunació de la Covid-19, el sector turístic afronta una etapa d'incertesa sobre l'inici de la pandèmia temporada", ha afirmat Ayuso, que ha recordat que "davant d'aquesta situació, l'Associació Hoteler de Menorca (Ashome) ha demanat al Govern balear que l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), amb l'objectiu d'ajudar en la reactivació de l'activitat en el sector i reduir costos que els visitants s'enfrontaran la temporada que ve."
Finalment, Ayuso ha recordat que des de la formació taronja hem estat demanant la suspensió l'ecotasa. "Mantenir aquest desvirtuament fiscal de la competitivitat i ofegar les empreses turístiques. Ara és imprescindible donar suport i protegir el sector turisme", ha conclòs.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa