Cs al Consell de Menorca interpelarà a la consellera Salord sobre el funcionament del parc eòlic Milà

• Eugenio Ayuso: "Volem conèixer la situació actual del parc, la l'evolució de l'energia generada, així com els plans de futur per a aquests "Molt bona relació qualitat-preu"

Menorca, dimarts 9 de febrer de 2021. El conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha anunciat que en el proper ple interpelarà el Ministeri de Medi Ambient, Maite Salord, sobre el funcionament del parc eòlic mila.
"Tenint en compte la implementació actual del full de ruta per impulsar la transició a una nou model energètic d'acord amb la nostra Reserva de la Biosfera i la l'Eficiència Energètica coordinada pel Consorci de Residus que té com a objectiu reduir consum energètic mitjançant la millora de l'eficiència energètica, protegint així el medi ambient i afavorint l'estalvi econòmic, des de Cs volem conèixer la situació actual del parc, l'evolució de l'energia generada, així com els plans de futur d'aquestes instal·lacions", ha conseller de Cs.

Ayuso ha recordat que el juny del 2004 es va inaugurar el parc amb quatre aerogeneradors, amb una potència instal·lada de 3,2 MW com a compromís amb l'ús de fonts d'energia renovables i sostenibilitat energètica. "En els últims anys han anat l'acumulació d'avaries i reparacions en aquestes turbines eòliques, la qual cosa ha reparacions costoses, el que resulta en una òptima generació de funcionament i producció 7.040 MWh/any", va dir el conseller.

"El 2024 acaba la vida del parc, ja que s'estima que és d'uns 20 anys i que a partir dels 12 anys la teva inversió estaria completament amortitzada, per la qual cosa volem saber quina és la situació actual d'aquestes instal·lacions i què farà l'administració una vegada que està en aquesta data", s'ha acabat.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa