Els sectors econòmics podran sol·licitar els ajuts de 1.500 € a partir del pròxim dilluns

Aquest matí, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, han signat el conveni per a la concessió d’ajuts als sectors econòmics per pal·liar els efectes de les mesures de prevenció de la Covid-19 a Menorca. El pressupost d’aquesta convocatòria és de 2.250.000 milions d’euros, aportats 50% pel Consell Insular de Menorca i 50% pel Govern de les Illes Balears.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha destacat que ‘davant la situació excepcional que vivim és necessari establir mecanismes de prevenció de la malaltia, però també d’acompanyament a tots els sectors econòmics que es veuen greument afectats. La urgència de la delicada situació actual ens apel·la a treballar amb més agilitat per donar suport als sectors econòmics més afectats’.

Es tracta d’una línia d’ajuts directes per als sectors econòmics afectats per les restriccions aprovades per l’Acord del Consell de Govern de 15 de gener de 2021. La finalitat és ajudar a pal·liar la pèrdua econòmica produïda per les restriccions derivades del nivell 4 d’alerta sanitària i proporcionar liquiditat, a la vegada que garantir la continuïtat de l’activitat econòmica. Cada beneficiari podrà accedir a una ajuda de 1.500 € mensuals durant un període màxim de tres mesos.

Els sectors inclosos en la línia d’ajudes directes són el de la restauració i la seva cadena de valor, empreses esportives amb espais tancats propis, acadèmies de dansa, ioga i similars, així com empreses amb dedicacions principals de balnearis i similars, entre d’altres.

Està previst que la convocatòria es publiqui al BOIB el pròxim dissabte, i es pugui iniciar la sol·licitud dels ajuts el pròxim dilluns.
Maó, 4 de febrer del 2020

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ