La Presidenta del Consell Insular sol·licita un Pla de desconfinament especial per a Menorca

Data : 24/04/2020

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha anunciat avui que Menorca està treballant conjuntament amb el Govern Balear amb un Pla de desconfinament especial per a Menorca . En aquests moments un equip d’experts està treballant sobre aquest pla i s’està valorant quines seran les primeres activitats que es permetran i quins col·lectius estaran en disposició a fer-ho.

En aquest sentit, la Presidenta ha subratllat que aquest pla de desescalada ha d’estar adaptat a la realitat de Menorca i en consciència amb les directrius marcades a nivell estatal. També ha manifestat que ‘és imprescindible aplicar un pla amb garanties, la salut i seguretat ciutadana és el primer. En aquest sentit, ha reiterat la importància que el Port i l’Aeroport de Menorca siguin dels darrers en retornar a la seva activitat.

Suport al teixit econòmic i social
La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, també ha informat que durant les últimes setmanes s’han mantingut múltiples reunions amb totes les administracions i sectors de l’illa per tal de detectar les seves necessitats i implementar noves mesures per donar resposta a la situació econòmica i social actual de Menorca. En aquest sentit, es treballa en tres fases: una primera fase de mesures de xoc i ajudes socials, una segona fase de reactivació econòmica, i una tercera de redefinició i recuperació econòmica on es farà necessari un pacte d’illa entre els diferents agents econòmics i socials

Per a la consecució d’aquestes mesures, que es donaran a conèixer durant els pròxims dies, s’està reelaborant el Pressupost general del Consell Insular. Així com ha mencionat la Presidenta ‘s’està treballant per tal de donar suport a tots els col·lectius de Menorca, es tracta d’un primer paquet de mesures que s’anirà desenvolupant al llarg de l’any”.

Maó, 24 d’abril del 2020

Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ