El Consell Insular reforça l’atenció a les persones usuàries del servei de teleassistència

Data : 23/04/2020

ImatgeDurant del període de l’estat d’alarma el departament de Benestar Social del Consell Insular ha incrementat i reforçat el servei de teleassistència amb l’objectiu d’oferir acompanyament i seguretat als nostres majors. Cal recordar que, actualment, la xarxa del servei de teleassistència del Consell Insular de Menorca atén a 1.549 persones de les quals un 58% viuen soles en els seus domicilis.

Així, des de l’inici de l’estat d’alarma, el servei de teleassistència ha contactat amb totes les persones usuàries del servei amb l’objectiu de detectar qualsevol necessitat que hagin pogut tenir durant el període de confinament. A més a més, se’ls hi ha recordat les mesures de seguretat i de prevenció que s’han de seguir, entre les quals figura no sortir de casa. En aquest sentit també se’ls hi ha ofert la possibilitat d’anar-lis a fer la compra de béns de primera necessitat com productes d’alimentació i/o farmacèutics.

Una vegada realitzades totes les trucades, les persones usuàries que van manifestar la necessitat d’algun tipus d’ajuda van ser 39 (2,5%). Els serveis sol·licitats, que són coberts pels serveis socials comunitaris bàsics municipals, han estat majoritàriament la compra de menjar i de productes farmacèutics. Així, es va constatar que tot i l’alt percentatge de persones que viuen soles, la majoria tenen les necessitats cobertes, ja sigui per familiars, serveis municipals, privats, amics o veïns.

El servei va optar per contactar inicialment amb les persones usuàries del servei considerades més vulnerables: persones que viuen soles, que viuen en zones fora del casc urbà i/o amb poca o sense xarxa familiar i social. Seguidament, es va seguir amb la resta de persones beneficiàries.

El servei de teleassistència segueix realitzant freqüentment trucades a tots els seus usuaris.


Maó, 23 d’abril del 2020

 
Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ