Els residents dels geriàtrics i dels centres de discapacitat podran traslladar-se a casa

Data : 06/04/2020

El Consell Insular de Menorca, juntament amb el Consell de Mallorca, Eivissa i Formentera, i el Govern Balear han elaborat un protocol per tal que els residents dels geriàtrics i dels centres de discapacitat de les Illes Balears puguin rebre un permís de sortida sense perdre la seva plaça.

Davant l’epidèmia que ha generat la propagació de la Covid-19, les residències de persones majors, de persones amb discapacitat, i altres serveis de les mateixes característiques s’han vist amb l’obligació de confinar als seus residents impedint la visita de familiars i amics. En aquest context, s’ha proposat que, en alguns casos, els usuaris d’aquests centres puguin retornar al seu domicili mentre duri l’estat d’alarma excepcional i fins que es retiri la prohibició de fer ingressos en els centres amb la finalitat de prevenir la transmissió de la malaltia en l’entorn residencial.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir una alternativa de confinament familiar als usuaris de residències que tinguin suport familiar. El protocol elaborat pretén establir uns criteris de cures segures del resident en el seu entorn domiciliar i garantir els nivells adequats de protecció de la transmissió de la Covid-19 de familiars.


Maó, 6 d’abril del 2020

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ