Es reformula l'activitat del taller de confecció de material de protecció sanitari alternatiu a l’oficial arran de l'aprovació del nou decret

Data : 31/03/2020

El Consell Insular de Menorca i l’Hospital Mateu Orfila reformulen l’activitat del taller de confecció de material de protecció sanitari alternatiu, no substitutiu de l’oficial, que va iniciar la setmana passada i que compta amb el suport de 4 fàbriques de sabates de Menorca. Aquesta decisió s’ha pres després que el passat diumenge s’aprovés un nou decret per part de l’estat espanyol amb una nova limitació de les activitats permeses durant el període de vigència de l’estat d’alarma i per reduir encara més la mobilitat de la població en el context de la lluita contra la COVID-19.

Davant l’aprovació i per al compliment del que estipula el nou decret ambdues administracions han decidit reformular l’activitat del taller, passant a elaborar-se el material que durant la passada setmana s'elaborava al Poliesportiu de Maó a elaborar-se part del mateix al propi Hospital General i altra a les pròpies instal·lacions de les fàbriques de sabates col·laboradores. Així, tot i les noves restriccions, el Consell Insular de Menorca reafirma la voluntat i la necessitat de seguir elaborant aquest material com a mesura de prevenció en cas que durant la situació d’emergència en algun moment es requereixi el seu ús, en cap cas substituint al material oficial.

Cal recordar, que aquesta iniciativa temporal excepcional es va crear per tal de poder abastir principalment a l’Hospital Mateu Orfila d’un material alternatiu en cas de no tenir suficient subministrament de material sanitari oficial. La valoració de l’activitat del taller ha estat positiva, ja que ha permès crear durant una setmana 1574 pantalles, 2015 mascaretes i 96 davantals.

Tant el Consell Insular com l’Hospital Mateu Orfila agraeixen l’esforç realitzat per les fàbriques de sabates participants i també de tots els voluntaris que han contribuït per tal que el taller fos una realitat en tan poc temps.


Maó, 31 de març del 2020

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ