El Consell Insular de Menorca habilita targetes de prepagament per a la compra d’aliments i productes de primera necessitat per a famílies amb fills de 0 a 12 anys en situació de greu vulnerabilitat

Data : 27/03/2020

Aquesta ajuda social d’emergència es posa en marxa per pal·liar els perjudicis socials per l’emergència sanitària de les famílies amb una situació de necessitat extrema


L’epidèmia de COVID19 és en primer lloc sanitària, però la seva conseqüència immediata és una emergència social. El Consell Insular de Menorca ha volgut actuar per protegir les famílies més vulnerables, i atendre l’alimentació dels infants de famílies en risc d’exclusió social.

Per açò, els Departaments de Cultura, Educació, Joventut i Esports i de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, en una iniciativa transversal que es duu a terme amb un acord amb Caixabank, posen en marxa el sistema de targetes amb saldo incorporat per tal que les famílies de Menorca amb fills d’entre 0 i 12 anys i en situació de vulnerabilitat extrema, puguin acudir als establiments d’alimentació per adquirir els productes de primera necessitat.

La identificació de les famílies més vulnerables i la distribució de les targetes es duu a terme amb la col·laboració de les regidories d’Educació i de Serveis Socials dels ajuntaments, i dels equips directius de les escoletes de 0 a 3 anys i dels centres d’educació primària de l’illa. El Consell valora i agraeix l’actitud i implicació dels docents per continuar atenent, durant l’actual situació d’emergència, els alumnes i famílies més vulnerables dels seus centres.

La Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears ja va comunicar a principis d’aquesta setmana que distribuiria targetes de prepagament per als alumnes que tenen beca de menjador, perquè mentre les escoles estiguin tancades aquests alumnes puguin continuar rebent una ajuda d’alimentació.

El Consell i els ajuntaments han acordat fer servir el mateix sistema per atendre les necessitats de famílies amb fills de 0 a 12 anys que no tenen beca de la Conselleria, però que sí tenien ajudes de menjador concedides pel CIMe o pel seu ajuntament, així com per aquelles famílies amb fills de 0 a 12 anys que ara mateix no tenen cap tipus d’ajuda i que es troben en una situació d’extrema necessitat derivada de l’estat d’alarma.

El Consell ha habilitat 150 targetes, per a un total de 205 fillets i filletes de 0 a 12 anys. Les targetes es distribuiran dia 1 d’abril. El saldo incorporat és de 60€ per a famílies amb un infant de 0 a 12 anys; de 100€ amb famílies amb 2 fills; i 30€ suplementaris per cada fill a partir del tercer, sempre fins als 12 anys.

Aquest saldo cobreix la primera quinzena d’abril. Si l’estat d’alarma o una situació semblant es perllonga més enllà del 12 d’abril, es farà una recàrrega automàtica amb els mateixos imports.


Maó, 27 de març del 2020

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa