La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre un servei d’informació i referència sobre el Covid-19

Data : 26/03/2020

Ofereix una selecció de recursos orientats a la ciutadania en general, i també a la comunitat científica, aprofitant que bona part de les publicacions científiques, normalment d’accés restringit, actualment estan disponibles en accés obert

En temps de crisi i emergències sanitàries, les biblioteques juguen un paper fonamental en proporcionar informació veraç i fiable davant de la informació incorrecta, la desinformació i les notícies falses (fake news) que circulen en diversos mitjans i xarxes socials. Açò propicia encara més la desinformació, fet que provoca que la batalla sigui doble, tant sanitària com informativa.

El paper de les biblioteques de subministrar informació a aquelles persones que ho necessiten és una de les principals funcions per a la qual van ser creades. En moments difícils com el que actualment estem passant en l’àmbit mundial, la poca o molta ajuda que puguin proporcionar les institucions informatives és fonamental.

Amb l’aparició del nou virus COVID-19 i l’estat excepcional que estem vivint, el paper de les biblioteques segueix sent fonamental, tot facilitant fonts d’informació i de referència autèntiques i, per tant, fiables.

A causa del confinament de la població, tots els recursos que s'ofereixen són digitals i s’hi pot accedir de forma gratuïta. A mesura que es vagin creant de nous, s'hi aniran afegint.

S'ha fet una selecció de recursos informatius orientats als ciutadans en general, i també a la comunitat científica, aprofitant que bona part de les publicacions científiques, normalment d’accés restringit, actualment estan disponibles en accés obert. S'han agrupat sota els següents epígrafs:

-- Informació general.
-- Normativa.
-- Informacions pràctiques.
-- Notícies falses (fake news).
-- Serveis de referència de biblioteques.
-- Publicacions científiques.

Aquest servei és de lliure accés i es pot consultar al web de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, bibliomenorca.net.

Maó, 26 de març de 2020

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa