S’intensifica la higiene i el control a les residències de gent gran

Data : 23/03/2020

Des del Consell Insular, conscients que les residències de gent gran són un dels punts crítics d’aquesta crisi sanitària, ha intensificat les mesures d’higiene, sanitat, seguretat i control a totes les residències de titularitat insular. Cal recordar que des de fa una setmana es van quedar prohibides les visites a les persones majors, exceptuant casos molt puntuals.

En aquest sentit, s’han substituït les visites per converses telefòniques o telemàtiques. L’objectiu d’aquesta mesura és que els seus familiars puguin mantenir la comunicació i mantenir la tranquil·litat de les persones majors davant les restriccions de les visites imposades per a evitar contagis a aquest col·lectiu tan vulnerable al covid-19.

Per altra banda, s’ha aprovat un protocol d’actuació on s’han extremat les mesures de seguretat i neteja dels centres. Entre les mesures aprovades es troben l’ús de guants per part del personal assistencial, respectar les distàncies mínimes a les zones de descans, el personal s’ha de canviar els uniformes al vestuari del centre, totes les comunicacions i traspàs de documentació entre el personal del centre s’ha de fer sempre que sigui possible via mail, telèfon o walkie i, a més a més, també s’ha creat un registre d’entrada i sortida del centre.

Aquestes mesures també s’estan aplicant al Centre de Trepucó i als pisos de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca.

Maó, 23 de març del 2020

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ