Mora reclama mesures més contundents per prevenir la propagació del COVID-19

Data : 17/03/2020

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha fet una compareixença per a valorar les últimes mesures implementades pel Govern estatal per a prevenir la propagació del COVID-19. Abans de començar la seva intervenció ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat davant l’increment del nombre de persones contagiades pel coronavirus a Menorca i ha volgut reiterar la importància de la disciplina social per a combatre de manera conjunta i efectiva aquesta pandèmia global.

La Presidenta ha valorat positivament les noves mesures socioeconòmiques implementades pel Govern central i ha celebrat que el tràfic aeri i marítim s’hagi finalment restringit com ja s’havia sol·licitat des de la pròpia institució insular. Així, només hi haurà un vol diari d’anada i tornada amb Madrid i Barcelona, i dos vols diaris amb Mallorca i tan sols es podrà viatjar per raons sanitàries, per retornar a casa o per treballs essencials. El tràfic marítim també queda restringit a mercaderies, sempre garantint el subministrament d’aliments.

Tot i la valoració positiva de les noves mesures implementades, la Presidenta ha manifestat que «no són suficients». Mora ha sol·licitat al Govern estatal mesures socioeconòmiques més restrictives per evitar la propagació del coronavirus i ha demanat més mesures econòmiques, fiscals i laborals per tal que només quedin en funcionament aquelles activitats que siguin realment indispensables durant el període de quarantena. «Com més contundents siguem, abans sortirem d’aquesta situació», ha conclòs Mora.


Canals d’informació
Us recordam que podeu trobar informació addicional sobre el coronavirus en la següent pàgina web de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears:

http://www.caib.es/sites/coronavirus/ca/portada/

Si teniu dubtes sobre les informacions proporcionades en aquest web, podeu telefonar al 900 101 863 entre les 8:00h i les 15:00h.

Tot i que actualment no hi ha motiu d’alarma a Menorca, des del Consell Insular recomanam a la ciutadania a seguir totes les recomanacions del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut i Consum i informar-se a través de fonts d’informació oficials. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca reforçarà els seus canals d’informació oficials per garantir una informació fiable. Aquests són:

- Instagram (https://www.instagram.com/consellinsularmenorca/)
- Canal de Whatsapp (ALTA + el teu nom, al número 971 35 77 79)
- Web institucional (www.cime.es)
- Facebook (https://www.facebook.com/ConselldeMenorca/)


Maó, 17 de març del 2020

Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ