Presentació del Sistema d’Indicadors de Benestar Social i Serveis Socials 2018

Data : 30/04/2020

L’any 2016 el departament de Benestar Social i l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) van iniciar el projecte d’Indicadors de Benestar Social i Serveis Socials. Es tracta d’un informe tècnic que permet identificar les necessitats socials de la societat menorquina.

Com ha explicat la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent «és necessari tenir un sistema de control ordenat que ens permeti identificar unes variables claus que ens permetin conèixer de manera anual el grau de benestar social a Menorca i, al mateix temps, poder veure la seva evolució any rere any, i així poder avaluar les polítiques socials implementades i decidir quins serveis s’han de reforçar».

El treball consta de 40 indicadors estructurats en sis apartats: serveis socials, demografia, família, infància, dependència i discapacitat i pobresa. En cadascun dels apartats es disposa d’un destacat sobre l’evolució de l’indicador i d’altres dades que el contextualitzen com taules i gràfics.

Entre els resultats principals de l’estudi destaquen els següents:

La població de Menorca ha crescut per primera vegada en els darrers cinc anys, havent-hi actualment 91.920 habitants. Aquest fet es deu principalment per l’arribada de persones nascudes a l’estranger.

Les denúncies per violència de gènere han repuntat de manera significativa el darrer any, essent víctimes sis de cada mil dones, i és la xifra més alta registrada des del 2010.

Per altra banda, el percentatge de casos de maltractament infantil confirmats ha davallat fins al 35%, tot i que el nombre de notificacions ha augmentat.

Els beneficiaris de les prestacions de dependència continuen augmentant de manera constant, essent ja el 15% de la població major de 65 anys.

Les llistes d’espera tant a places geriàtriques com a centres de dia han augmentat de manera significativa en el darrer any. En concret, s’ha augmentat en 59 la llista de persones de grans dependents per accedir a una plaça de residència, i la llista d’espera en els centres de dia en 41 persones majors.

La taxa de pobresa a Menorca l’any 2016 és del 15%, dos punts inferior respecte a l’any anterior (2015). La major part dels municipis se situen entre el 16 i el 17%, amb l’excepció de Sant Lluís, amb el 14% i Ferreries i Es Migjorn Gran amb el 9%

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha afirmat que «les dades ens demostren una vegada més que tot i els petits avanços que anam fent en matèria de benestar social no són suficients per a poder donar una bona cobertura social als col·lectius més vulnerables» i també ha manifestat que «en un context de crisi sanitària, social i econòmica com l’actual faran falta destinar molts més recursos per tal de garantir les prestacions bàsiques de la nostra ciutadania».

Maó, 30 d’abril del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Benestar Social
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS