Notícies i actualitat

La Sala Albert Camus acull la presentació dels projectes becats a la primera edició dels ajuts a minimis per a la creació en arts visuals i audiovisual

Data : 31/10/2019

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha presentat a la Sala Albert Camus de Sant Lluís els projectes becats a la primera edició dels ajuts a minimis per a la creació de projectes visuals i audiovisuals.

L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), de la mà de n’Aina Pla i Núria Marquès.

El conseller Miquel Àngel Maria va explicar als assistents les novetats de la convocatòria d’enguany, per al curs 2019-2020, donat que el Departament de Cultura aposta -per segon any consecutiu- per una aportació de 60.000 euros que es distribueix en 5 línies d’ajudes:

Línia 1: Beques per a projectes d’investigació artística. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 4 ajudes d’un import màxim de 2.500 euros cada una.

Línia 2: Beques per a projectes de formació en arts visuals. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 5 ajudes d’un import màxim de 2.000 euros cada una.

Línia 3: Beques per a producció d’obra. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 2 ajudes d’un import màxim de 5.000 euros cada una.

Línia 4: Subvencions per a producció d’exposicions. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 2 ajudes d’un import màxim de 5.000 euros cada una.

Línia 5: Subvencions per a preproducció i postproducció de projectes audiovisuals. Dotada amb 20.000 euros, que es distribuiran entre totes les sol·licituds que reuneixin els requisits, i amb un import màxim per ajuda de 10.000 euros.

Tot seguit, Aina Pla va presentar els projectes visuals dels creadors que no van poder assistir a l’esdeveniment. De la mateixa manera ho va fer la tècnica en Promoció Cultural del Consell, Joana Quintana, pel que fa a les creacions audiovisuals. D’altra banda els autors i autores que sí van poder participar de la celebració van exposar al públic els seus projectes en primera persona.

Dues de les propostes corresponents a la cinquena línia que han rebut el reconeixement són coproduccions d’IB3: “The minorcan connection” i “Menorquins”, per la qual cosa durant la seva intervenció el delegat de la televisió autonòmica a l’illa, David Marquès, va subratllar la implicació de l’ens que, de la mateixa manera que la institució insular, valora molt positivament l’impuls que dona a la creació una convocatòria d’aquest tipus.


L’acte va finalitzar amb l’explicació de Núria Marquès sobre la viabilitat econòmica d’un pressupost per a dur a terme un projecte creatiu amb totes les garanties possibles. Després es va obrir un torn obert de paraules on el públic va poder demanar dubtes i fer els seus propis suggeriments.

Les bases de la convocatòria 2019-2020 ja es poden consultar al BOIB:
http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/11070/628012/extracte-de-l-acord-de-consell-executiu-del-conselMaó, 31 d’octubre de 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS