Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca denúncia la situació dels migrants a la Mediterrània i manifesta el seu suport tant a les persones refugiades com a les que treballen per salvar vides a la mar

Data : 16/08/2019

Des del Consell Insular de Menorca, davant la situació dels vaixells Open Arms i Ocean Viking, amb més d’un centenar de persones migrants rescatades en aigües de la Mediterrània, fa públic el seu permanent suport a les persones refugiades, als equips de rescat i a totes les persones que treballen per salvar vides a la Mediterrània; es posa a disposició per ajudar en tot allò que, en el marc de les seves competències i responsabilitats, estigui al seu abast, i fa una crida, davant la vulnerabilitat i la necessitat urgent, per solucionar aquesta crisi humanitària.

Com a màxima institució insular som conscients i ens preocupa la crisi humanitària de les persones desplaçades i refugiades a la Mediterrània i a Europa.

Les institucions públiques de Menorca hem expressat reiteradament la nostra adhesió al clam social per l’obertura de fronteres i l’acollida efectiva de persones refugiades a la nostra illa, amb aprovació de declaracions institucionals, manifestos, mocions i propostes d’acord. En diverses ocasions hem instat els organismes polítics superiors perquè obrin les fronteres, es creïn corredors de passatge segur, es respecti la legalitat internacional en matèria d’asil i es compleixin els compromisos d’acollida a l’Estat.

Tot i que les competències en matèria d’asil i refugi són de l’Estat, com a Consell Insular de Menorca és la nostra responsabilitat promoure la defensa dels drets humans i la convivència entre totes les persones, sense importar el lloc d'on venguin, i fer tot el que estigui a les nostres mans per ajudar a solucionar aquesta gravíssima crisi humanitària en compliment de les nostres competències i responsabilitats.

Per tot açò, des del Consell Insular de Menorca:

- Sol·licitam que es garanteixi l’accés immediat a un port segur dels dos vaixells que a dia d’avui alberguen persones migrants, Open Arms i Ocean Viking.

- Ens posam a disposició i instam el Govern de l’Estat espanyol en funcions a —en coordinació amb les altres administracions públiques de Menorca i de les Illes Balears, i a través dels projectes i iniciatives del Fons Menorquí de Cooperació— atendre les necessitats de les persones migrants a bord dels vaixells Open Arms i Ocean Viking en el cas que la Unió Europa i el Govern d'Espanya requereixin els ports o serveis d'acollida de Menorca.

- Sol·licitam al Govern de l’Estat en funcions que porti a terme les accions oportunes davant la Unió Europea per tal que s’estableixin protocols d’actuació per a situacions similars i per solucionar aquesta gravíssima crisi humanitària.

Maó, 16 d’agost de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS