Notícies i actualitat

El Servei Insular de Neteja de Platges ha retirat un total de 600 tones de residus durant l’any 2018 a les platges, cales i zones de bany

Data : 22/06/2019

El Servei Insular de Neteja de Platges ha retirat un total de 600 tones de residus durant l’any 2018 a les platges, cales i zones de bany de Menorca.

Durant l’any 2018 des del mes de gener fins al mes d’abril, s’han retirat un total de 4.726 bosses de fems industrials amb un pes mitjà de 10-12 kg el que fa un pes retirat del sistema de 51.986 kg.

El mes de maig, considerat l’any 2018 com a pretemporada, es van retirar del sistema 8.429 bosses industrials amb un pes aproximat de 92 tones.

Entre els mesos de juny i octubre -coincidint amb la temporada alta del servei-, s’han retirat de les platges, cales i zones de bany de l’illa un total de 62.534 bosses industrials, de les quals 47.947 corresponen a RSU (Residus Sòlids Urbans), 1.096 a pinassa i 13.838 a restes de posidònia retirada amb rastell. El pes aproximat del total de bosses de RSU és de 527 tones.

Finalment entre els mesos de novembre i desembre es van recollir 1.093 bosses industrials amb un pes aproximat de 12.023 kg.

A més de tot l’exposat, el servei de neteja de platges realitza durant la pretemporada l’anivellat de les platges urbanes per facilitar el servei d’hamaques, la seva col·locació, així com evitar els esglaons que es formen durant l’hivern. Així mateix durant la pretemporada s’han retirat restes de velella i diferents animals morts: dofins, cabres mortes, etc.

El servei també ha retirat restes d’embarcacions a diferents punts de l’illa, a requeriment dels ajuntaments i més enllà de les exigències dels plecs administratius.


L’esmentat Servei cobreix les platges, cales i zones de bany dels respectius termes municipals, d’acord amb els plecs de prescripcions tècniques i administratives del contracte, i no tot el litoral menorquí.


El Consell Insular de Menorca informa que està treballant en la redacció dels plecs que regiran el nou contracte del Servei Insular de Neteja de Platges, ja que l’actual adjudicatària clou el contracte a final d’enguany.

Val a dir que el nou contracte demanarà a les empreses aspirants a cobrir el servei la millora de la dotació de mitjans en general, i especialment durant la temporada baixa. Cal recordar que el contracte actual amb la concessionària es remunta a l’any 2014.

Des del servei, igualment s’ha intentat donar cobertura a totes les iniciatives de voluntariat, proporcionant material i retirant els residus recollits per les diferents associacions sense ànim de lucre. La tasca dels voluntaris té un valor demostratiu i de conscienciació i complementa les tasques dels professionals. El Consell Insular de Menorca agraeix la feina de voluntariat duita a terme per associacions sense ànim de lucre com Per la Mar Viva, GOB Menorca o diferents grups d’escoltes.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS