Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca aposta per la creació d’un consell d’illa i d’una comissió de greuges

Data : 10/09/2015

La creació del Consell d’Illa i de la Comissió de Greuges són dues de les propostes que la presidenta de la corporació insular, Maite Salord, portarà al proper Ple, que tindrà lloc el 21 d’aquest mes. La principal responsable del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, han presentat avui als mitjans la intenció de l’equip de govern de crear, en primer lloc, un consell d’illa que doni veu a les entitats ciutadanes i, en segon lloc i paral·lelament, una comissió de greuges que tengui com a missió vetllar perquè els drets de la ciutadania envers l’Administració insular siguin reals i efectius, i a aquest efecte podran supervisar-ne també l’activitat administrativa.

“Aquesta comissió de greuges serà un òrgan col·legiat integrat per tres persones independents i alienes al Consell Insular de Menorca que seran escollides pel Ple per majoria de dos terços del seu nombre legal de membres”, ha explicat la presidenta Maite Salord, qui ha subratllat com aquesta comissió “no s’ha constituït mai”. En aquest sentit, des del Consell Insular de Menorca es considera necessari encetar un procés de diàleg entre els diferents grups polítics que conformen la institució insular a fi que aquesta comissió es pugui constituir com més prest millor. Les tres persones que la integraran hauran de tenir un perfil independent i de prestigi en el seu àmbit.

Pel que fa a la creació del Consell d’Illa, serà necessari aprovar la modificació del Reglament de participació ciutadana del Consell Insular de Menorca. Segons assenyala Maite Salord, aquest seria “el màxim òrgan de participació ciutadana a Menorca”, i afegeix: “volem que sigui un punt de trobada de totes les entitats”, per la qual cosa i a causa que moltes d’aquestes sols estan registrades a nivell balear, es promourà que la majoria d’entitats s’inscriguin també al registre insular.

La idea d’aquest consell d’illa és que cada conseller pugui explicar a la ciutadania -mitjançant les entitats com a veu- quines són les prioritats dels seus corresponents departaments i escoltar les propostes de la societat. “La seva voluntat és la d’exercir una màxima transparència i atracar alhora la tasca política a la ciutadania”, ha afirmat la presidenta. En aquest sentit, la consellera Cristina Gómez ha dit que es tracta de “començar a canviar la democràcia representativa per una democràcia de participació com a esperit d’una nova manera de fer política”.


Maó, 10 de setembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS