Notícies i actualitat

L'aprovació del nou cartipàs del Consell Insular de Menorca es tractarà en la propera sessió del Ple de la institució

Data : 17/07/2015

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca sotmetrà al Ple de la institució, en la sessió que tindrà lloc dijous dia 23 de juliol a les 11 hores, l’aprovació del Cartipàs per al mandat 2015-2019.

La novetat més destacada d'aquest cartipàs és l’estalvi econòmic que la corporació insular ha acordat d'aplicar.

Així, en l’apartat de retribucions, s’ha suprimit un conseller executiu i s'han abaixat els sous dels directors insulars i de l’assessor jurídic de Presidència, que s'han equiparat amb la retribució que rebrà el/la coordinador/a científic/a de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME). La resta de retribucions, tant dels consellers executius com dels de l’oposició, s’han rebaixat en un 5%.

D'altra banda, dels set administratius que hi havia per als grups polítics, se n’han suprimit tres, de manera que se'n preveu un per cada grup polític.

També s’espera aprovar la dedicació parcial a mitja jornada de quatre consellers del Grup Popular per a l’exercici dels càrrecs i les responsabilitats de portaveu, un més dels que hi havia fins ara perquè s’ha de tenir en compte que s’han reduït els administratius i la proporcionalitat en el repartiment.

Tot plegat implica un estalvi anual d'aproximadament 340.000 euros. La meitat d’aquest estalvi, el corresponent al segon semestre de 2015, es dedicarà íntegrament a ajudes per a l’àrea de Benestar Social.

Així mateix, pel que fa a la Comissió Tècnica Assessora en Matèria de Patrimoni, el Cartipàs preveu d'incloure-hi el representant de l’oposició, vocal que es va eliminar fa quatre anys.

Finalment, a partir d’ara, els plens del Consell Insular de Menorca tindran lloc a les 17 hores per tal de facilitar la participació ciutadana.

Maó, 17 de juliol de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS