Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca impulsa la 4a edició de “Viu Menorca Biosfera”

Data : 27/09/2018

“Viu Menorca Biosfera” és una iniciativa que va néixer de la voluntat de donar a conèixer el concepte de reserva de biosfera i divulgar els seus valors socials i ambientals entre la població illenca. Després de l'excel·lent acollida que han tingut les tres edicions anteriors, amb més de 3.000 participants, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha preparat una quarta edició per a l'hivern 2018-2019 plena d'activitats que ens aproparan i ens faran gaudir de ben a prop dels valors socials, culturals i ambientals de Menorca a través de diferents iniciatives i experiències de sostenibilitat explicades pels seus protagonistes directes.

La quarta edició del programa “Viu Menorca Biosfera” formarà part, enguany, del programa d’actes del 25è aniversari de la Reserva de Biosfera. Aquesta edició conté dotze activitats que es realitzaran entre els mesos d'octubre de 2018 i abril de 2019, el caps de setmana i en horari de matí i estan dirigides a tot tipus de públic. Aquestes activitats abasten àmbits tant diferents com interessants: geologia, història, paisatge, turisme, esport o gastronomia, entre altres temes, amb unes propostes que ens ajudaran a entendre com és possible la convivència entre el desenvolupament econòmic i cultural de la nostra societat i la conservació de l'entorn que ens envolta. Els responsables d'aquesta acció de comunicació i divulgació seran Antoni Camps i Carolina Moreno, tècnics i gestors de l'empresa de gestió i turisme cultural Talaia Cultura SL.

El calendari i les activitats previstes seran les següents: 7 d'octubre “Apostant per un turisme sostenible”, 21 d'octubre “Diàleg amb les pedres”, 18 de novembre “Artesania al nostre abast”, 25 de novembre “Qui som? D'on venim?”, 12 de gener “Un glopet de cultura”, 27 de gener “Educació i innovació en la natura”, 10 de febrer “Agricultura tradicional i blat de xeixa”, 24 de febrer “Immensa mar nostre”, 10 de març “Dona i biosfera: el binomi perfecte”, 24 de març “Torres, talaies i altres històries”, 7 d'abril “Paradisos de biodiversitat” i 13 d'abril “De pura raça menorquina”. Els contingut d'aquestes activitats són disponibles al web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i als tríptics editats per a aquesta ocasió.

Les propostes d’aquest programa s’han organitzat amb la col·laboració de diverses entitats de Menorca: ASHOME, el Centre de Geologia de Menorca, la Societat Històrico-arqueològica Martí i Bella, el Museu de Menorca, el centre Artesanal de Menorca, la Fundació Foment del Turisme, Sa Xaranga, el Centre d’Estudis Locals d’Alaior i Biniarbolla, l’empresa Somni Project, el Centre Bit de Menorca, La Marcona, Fra Roger, la Unió de Pagesos de Menorca i la finca Es Capell de Ferro, l’Ajuntament de Ciutadella, Talaia Cultura, l’IBANAT, el Club Hípic de Son Martorellet i l’associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina.

Per poder participar en les activitats és imprescindible la inscripció prèvia. S'ha de realitzar telemàticament a través d'un formulari disponible al web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera www.biosferamenorca.org o al telèfon 679566672 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h (també via Whatsapp). El termini d'inscripció de cada activitat s'obrirà 15 dies abans de la seva realització a les 00.00h i es tancarà el divendres abans de l'activitat a les 14:00h. Amb l'objectiu de garantir una participació àmplia, l'assignació de places es farà per sorteig si se supera l'aforament. En aquest cas, el resultat del sorteig es comunicarà als inscrits per correu electrònic o via Whatsapp com a tard el capvespre del divendres anterior a la data de l'activitat.

La campanya de difusió del programa es completarà amb les xarxes socials (a través del perfil de Facebook de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera) i la distribució de 14.000 tríptics i 100 pòsters als ajuntaments, les seus del Consell Insular de Menorca, les biblioteques públiques, els centres culturals dels pobles de l'illa i els centres educatius de primària i secundària i les escoletes infantils.


Maó, 27 de setembre del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Triptic Viu la Reserva
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS