Notícies i actualitat

El Consell i la FFTM reclamen a Vueling un compromís ferm per evitar més indicències en els vols amb Menorca

Data : 13/06/2018

La consellera Maite Salord ha traslladat avui als directius de Vueling el malestar del Consell pels retards i cancel·lacions acumulats per la companyia aquesta primavera i els ha demanat un compromís ferm per evitar que es tornin a produir situacions com les viscudes fa un any. A més, els ha fet veure la importància de venir a Menorca per conèixer de prop la situació i donar les explicacions oportunes, oferta que han acceptat.

Maite Salord: “Per a Menorca el transport aeri és vital. Podríem dir, fins i tot, que és un tema de primera necessitat perquè afecta a la vertebració territorial, als drets socials i a l’activitat econòmica. Per això, farem el que estigui a les nostres mans per revertir la situació i perquè Menorca tingui una connectivitat aèria adequada i suficient”.


Avui s’ha celebrat a Palma la reunió sol·licitada pel Consell de Menorca a Vueling per tractar sobre les incidències que s’estan produint en els vols operats per la companyia aèria i que tenen connexió amb Menorca. La trobada, plantejada de forma coordinada amb AVIBA-Menorca, s’ha fet extensiva a totes les illes i ha comptat amb la participació de representants del Govern, del Consell de Mallorca, d’AVIBA-Balears, de la delegació del Govern central, dels aeroports de Menorca i Mallorca i d’ENAIRE (proveïdor de serveis de navegació aèria).

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha traslladat als directius de Vueling -Ana Fernández, directora de Comunicacions i Afers Públics, Miguel Ángel Gimeno, director d’Operacions de Terra, i Mayra Berciano, responsable de Relacions Institucionals- el malestar del Consell per l’acumulació de retards i cancel·lacions al llarg de la primavera i els ha demanat un compromís ferm per evitar que es tornin a produir els problemes que just fa un any van provocar situacions caòtiques arreu del país. A més, els ha fet veure la importància de venir a Menorca per conèixer la problemàtica específica de l’illa i donar les explicacions oportunes, oferta que han acceptat.

Salord ha remarcat que els retards i cancel·lacions quasi diàries que s’estan vivint a l’Aeroport de Menorca, i als aeroports amb connexió, no només afecten a la mobilitat de la població resident i en vulneren els drets, sinó que suposen un impacte negatiu per a la imatge turística de l’illa.

“Per a Menorca el transport aeri és vital, és una qüestió de primer ordre. Podríem dir, fins i tot, que és un tema de primera necessitat perquè afecta a la vertebració territorial, als drets socials i a l’activitat econòmica. Podem entendre que hi hagi factors externs que puguin influir però les companyies aèries han de ser molt sensibles a la situació precària de Menorca en qüestions de connectivitat. Una cancel·lació aquí té moltes més repercussions que a qualsevol altre lloc on tenen alternatives per moure’s. Per això, farem el que estigui a les nostres mans per revertir la situació i perquè Menorca tingui una connectivitat aèria adequada i suficient”.
Maite Salord, consellera de Promoció Turística

Maó, 13 de juny de 2018.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS