Notícies i actualitat

El Consell Insular edita un nou tríptic de la sèrie «Terminologia de les festes de Menorca»

Data : 13/06/2018

El Servei de Política Lingüística, dependent del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, ha editat recentment el tríptic Terminologia de les festes de Menorca (2). Ornaments del cavall i altres elements materials.

Es tracta del segon tríptic d'una sèrie de lèxics visuals amb els quals el Consell va desplegant el diccionari en línia que va elaborar el Servei de Política Lingüística i Cultura Popular el 2013, amb la col·laboració de la filòloga Anna Tudurí, i que es troba allotjat al web del Termcat sota el títol general de Terminologia de les festes de Menorca, consultable a través del següent enllaç:
http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/166/Presentacio/

Aquest segon número es dedica a la terminologia pròpia dels ornaments que llueixen els cavalls i d'altres elements materials vinculats estretament a les festes de Menorca, com poden ser els elements que s'utilitzen en les proves que es duen a terme als Jocs des Pla de les festes de Sant Joan, els instruments musicals o altres objectes relacionats amb la festa.

Els objectius d'aquests tríptics, que es distribueixen a través de les seus del Consell Insular a Maó i Ciutadella, les oficines d'informació turística i tots els ajuntaments de Menorca durant les setmanes prèvies a les seves festes patronals, són:

- Fixar la terminologia pròpia de les nostres festes i difondre-la entre la població, tant illencs com visitants, a fi d'aconseguir un millor coneixement de tots els elements vinculats a les nostres festes.

- Promoure l'ús correcte d'aquesta terminologia i el respecte per les diferents formes utilitzades per anomenar un mateix element segons els pobles.

- Donar uniformitat als documents relacionats amb les nostres festes que elaboren els diferents ajuntaments, entitats, institucions, etc.: programes, ordenances, protocols i altres textos divulgatius.

Maó, 12 de juny de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS