Notícies i actualitat

Arxiu d'Imatge i So de Menorca: Més viu que mai

Data : 11/06/2018

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca és un servei del Consell Insular de Menorca destinat a la recuperació i la conservació del patrimoni documental en imatges i sons produïts o referits a l’illa de Menorca. L’AISM pretén ser un centre de referència en relació amb els documents audiovisuals, de manera que orienta la seva tasca a la recerca i recuperació del patrimoni audiovisual, així com als aspectes tècnics sobre tractament arxivístic d’aquest tipus de materials i suports.

L'AISM va obrir les portes l’any 2005 i, de llavors, la seva activitat ha augmentat considerablement. Per aquest motiu, volem presentar les dades recollides en la darrera memòria del servei, que abasta des de juliol de 2016 fins a desembre de 2017.

Tasques de tractament del fons:
Digitalització: S'han digitalitzat 22 fons amb diferents formats i nombre de documents. Açò representa aproximadament uns 11.000 documents digitalitzats.
Inventari: S'han inventariat un total de 7 fons fotogràfics i filmogràfics. En total, a l'arxiu han entrat 240.386 documents.
Catalogació: S'ha canviat el servidor que custodia totes les fotografies digitalitzades i el programa de catalogació i s'ha fet la migració de dades del vell al nou, per garantir el bon funcionament i preservació dels documents digitals.
Conservació: S'han realitzat les feines de conservació segons les necessitats i tipologia dels documents i s'han dipositat a la sala de conservació de l'AISM, per a una millor preservació. En total s'ha fet el tractament de 9 fons.

Activitats de difusió:
Visites escolars: Dins el programa Salut Jove, han passat per l'AISM 6 centres docents, amb un total de 144 alumnes i 12 professors.
Altres visites programades: hi han passat 6 grups, amb un total de 100 persones.
Exposicions: Pròpies de l'AISM: s'han produït 2 exposicions, que han itinerant per diferents pobles de l'illa, "Flors. Fotografies de Miguel Cao" i "Antoni Roca Várez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a Menorca".
Col·laboracions: s'ha col·laborat en 4 exposicions i s'ha donat una subvenció de 500 € per a la producció d'una exposició de fotografies.
Altres: Col·laboracions amb activitats en centres docents, elaboració de documentals, unitats didàctiques, projeccions d'audiovisuals, tallers a clubs de jubilats, conferències, representació a la Comissió Assessora d'Arts Visuals i a la Comissió Tècnica d'Arxius.
Web i xarxes socials: L’AISM disposa de web pròpia: https://www.aism.cat/. L’any 2017 estrenà un canal a Youtube i a Vimeo, amb l'elaboració de 2 vídeos sobre receptes tradicionals de Menorca amb motiu de la festa de Tots Sants i les festes de Nadal.

Consultes i préstecs d'usuaris:
Consultes:
2016 (juliol-desembre): en total hi ha hagut 94 visites d'usuaris
2017: en total hi ha hagut 128 visites d'usuaris
Préstecs:
2016 (juliol-desembre): en total s'han realitzat 13 préstecs
2017: en total s'han realitzat 34 préstecs

Donació, cessió o dipòsit de documents a l'AISM:
En total hi han ingressat i s'han inventariat 9 fons nous, amb un total de 240.386 documents.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS