Notícies i actualitat

La carretera Me-18 entre Es Mercadal i Son Trémol, millorada i oberta al trànsit

Data : 08/06/2018

El Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca ha conclòs l’execució del reforç integral del paviment de la carretera Me-18 entre Es Mercadal i Son Trémol, que torna a estar oberta a la circulació des d’avui dia 8 de juny al migdia. El Conseller de Mobilitat Miquel Preto, i els alcaldes des Mercadal Francesc Ametller i des Migjorn Pere Moll, han visitat les obres aquest matí.

Es tracta de la major actuació de millora, i la única de caràcter integral, que s’ha executat en aquesta carretera des de l’any 2002, en què la institució insular va rebre les competències en matèria de carreteres, per tal millorar el seu estat general i sobretot millorar la seguretat dels usuaris d’aquesta via.

L’actuació que s’ha executat s’ubica en els 3.500 primers metres de la carretera Me-18 entre Es Mercadal i la intersecció de Son Trèmol, el que suposa aproximadament 17.500 m² i un cost previst d’aquestes millores d’aproximadament 140.000€, i han consistit en:

- Tall de paviment i enderroc de l’aglomerat asfàltic en zones puntuals de millora estructural del paviment per a posterior eliminació de flonjall i construcció del nou ferm.

- Reperfilat de cuneta no revestida a tot el llarg de la carretera.

- Fresat puntual de zones amb esgotament superficial del ferm (3.500 m2)

- Revestiment amb formigó d’alguns trams de cuneta (300 metres lineals totals aproximadament dividit en varis trams)

- Capa de trànsit de 3 cm d’asfalt a tot al llarg del tram, mantenint la mateixa amplada de carretera (1350 Tn), i posterior pintat de marques viàries segons la configuració actual i millora de l'abalisament de les barreres de contenció.

Aquestes actuacions s’han pogut executar gràcies a la millora que ha suposat el nou contracte de conservació de carreteres aprovat per l’actual equip de govern, atès que el nou contracte d’operacions de conservació i manteniment de les carreteres competència del Consell Insular ha incrementat la dotació econòmica per quilòmetre (6.200€/km any respecte els 2.300 €/km any del contracte anterior). Aquestes actuacions s’han realitzat en el sí del contracte de conservació amb el suport de la brigada pròpia del departament de carreteres.
D’aquesta manera, mitjançant l’execució del reforç integral del paviment de la carretera entre Es Mercadal i Son Trémol, l’equip de govern segueix apostant per la conservació i manteniment de la xarxa viària de carreteres i camins. Aquestes actuacions milloraran substancialment les condicions de comoditat i seguretat dels residents i turistes que emprin aquesta connexió nord-sud del centre de l’illa.
Maó, 8 de juny del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS