Notícies i actualitat

La Fundació Per a Discapacitats demana a l’Ajuntament de Ciutadella la cessió d’uns terrenys per la construcció d’un nou centre especialitzat per a persones amb discapacitat física i dependència

Data : 08/06/2018

Les entitats Parkinson Menorca, Esclerosi Múltiple i Coordinadora de Persones amb Discapacitat que formen part de la Fundació Per a Discapacitats, han manifestat durant aquests darrers mesos la necessitat de la construcció, per la manca de serveis especialitzats, d’un centre residencial per a persones amb discapacitat física i grans dependents. Davant d’aquesta petició, la FPDM va aprovar la realització d’un estudi de necessitat sobre aquesta qüestió per començar a fer les primeres passes

Aquest nou centre residencial es projectaria amb diferents àrees i serveis adreçats al col·lectiu: Residència, Centre de dia i Centre de nit, serveis de rehabilitació i serveis de suport i atenció a les famílies.

Tant la presidenta de la FPDM, Susana Mora, com la vicepresidents primera, Maria Cabrisas, d’es d’un primer moment es van mostrar sensibles a aquesta demanda i coincidien en què “la nostra decisió i voluntat és fer feina per avançar cap aquest projecte, un projecte totalment necessari, innovador i capdavanter a nivell autonòmic i que requerirà la col·laboració entre l’Ajuntament de Ciutadella, el Departament de Benestar Social del Consell Insular i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern”.

Per la seva part, l’Ajuntament de Ciutadella s’ha reunit amb una representació de persones de la Fundació per tal de plantejar-li la possibilitat de la cessió d’uns terrenys de Santa Rita que ja tenen la qualificació d’equipament sociosanitari. Per la seva part, l’alcaldessa del Consistori, Joana Gomila, s’ha mostrat oberta a donar resposta a aquesta demanda i a fer-hi feina per tal que el funcionament d’aquest nou centre sigui una realitat.

Assistents reunió:
Joana Gomila, Batlessa de l’Ajuntament de Ciutadella
Bàrbara Torrent, DI de Benestar Social i membre executiva i patronat de la FPDM
Manuel Pons, CPDM i vicepresident segon de la FPDM
Joan Riudavets, CPDM
Serafí Pons, CPDM
Bruno Calafat, Associació Parkinson Menorca i membre del patronat de la FPDM
Antònia Moll, Associació Parkinson Menorca
Anna Torres, Associació Parkinson Menorca
Vicente Lozano, Director Tècnic de la FPDM


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS