Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i el Col·lectiu 0-3 convoquen una jornada d’educació i debat sobre l’escola infantil com àmbit per la inclusió social

Data : 08/03/2018

El Consell Insular de Menorca i el Col·lectiu 0-3 de Menorca han convocat per aquest dissabte 10 de març una jornada de formació i debat per analitzar l’educació 0-3 com un dels recursos que més afavoreixen la superació de les diferències socials i culturals.

La iniciativa té el suport del Consell Escolar de Menorca, el Moviment Menorca Edu 21 i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Menorca (FAPMA).

La jornada se celebrarà a la sala de plens del Consell Insular de Menorca a partir de les 9:30h, i finalitzarà a les 13:30h. Dirigida d’una manera específica a la comunitat d’educació infantil —professionals i famílies— i als agents de les polítiques socials, és també oberta al públic general. No cal inscripció prèvia, i és gratuïta.

L’obertura anirà a càrrec de la presidenta del Consell, Susana Mora, i el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria.

La principal aportació d’aquesta jornada anirà a càrrec del Dr. Pau Marí-Klose, professor de sociologia a la Universitat de Saragossa, un dels investigadors més destacats a l’estat espanyol i en l’àmbit internacional en polítiques públiques i estat del benestar, especialment en l’àmbit de l’educació.

La segona part de la jornada consistirà en una taula rodona dels batles de Menorca o, en el seu defecte, els regidors o regidores d’educació, que analitzaran les claus del model menorquí d’educació infantil i debatran sobre les prioritats de cara al futur immediat, amb l’objectiu de continuar avançant cap al paper de l’escola infantil com un àmbit preferent de prevenció de desigualtats socials i de lluita contra els efectes de la pobresa infantil.

Aquesta jornada s’ha organitzat per tal d’oferir un espai d’anàlisi, formació i intercanvi sobre la vigència del model menorquí d’educació infantil, després de la polèmica suscitada per la intenció que tenia el Govern de les Illes Balears de regular de manera específica les guarderies assistencials, com un recurs diferent i separat de les polítiques d’educació infantil.

Després que el Parlament de les Illes Balears aprovàs recentment una proposició no de llei que ha dut el Govern a retirar aquesta proposta de decret, la jornada de dissabte ha de servir per compartir la nova situació i reflexionar sobre les orientacions que han de tenir a l’illa les polítiques educatives i socials a Menorca per tal de mantenir la integritat d’un sistema d’atenció a la primera infància que ha donat uns resultats molt positius, i que és considerat arreu com un model d’excel·lència.

Maó, 8 de març de 2018.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS