Notícies i actualitat

Jornada informativa sobre la Plataforma per a Guies Turístics habilitats

Data : 27/02/2018

El Departament d'Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca, ha presentat avui, dia 27 de febrer, la Plataforma per a Guies Turístics de Menorca. La jornada informativa ha tingut lloc a la Seu del Consell Insular a les 9:30h del matí.

Aquesta plataforma és el resultat d'una de les accions que s'ha dut a terme dins del Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca en relació a la professionalització del sector i qualitat del servei. L’objectiu principal de la Plataforma és donar l’oportunitat, als guies turístics habilitats que així ho sol·licitin, de donar a conèixer la seva disponibilitat laboral a través d’un calendari. Per poder optar a la utilització d’aquesta eina és imprescindible estar habilitat com a guia turístic.

Des d’inici de legislatura el Consell Insular ha complert amb l’obligació establerta a la Llei 8/2012, de 19 de juliol, d’organitzar les proves per l’habilitació de guies turístics. Aquestes proves no es convocaven des de l’any 2012, a més s’ha dut a terme la segona edició del curs de «Patrimoni Cultural i Espais Naturals de les Illes Balears» per l’habilitació de guies turístics i pel proper dia 16 de març i dins el marc del 25è aniversari de la Reserva de la Biosfera s’iniciarà el curs «Habilitats de comunicació i impuls professional». (Trobareu la informació http://www.cime.es/sol/FormSol.aspx?Tipo=GUITU). Per tant, es tracta d’una aposta clara en generar oportunitats laborals dins el sector professional enfocat al turisme.

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha estat l’encarregada d’obrir la jornada juntament amb en Joan Marqués, Tècnic de SILME, i creador de l’eina i que ha desenvolupat tota la part pràctica. La Presidenta ha destacat la feina que fan els guies turístics com a prescriptors de la destinació i com a referents per donar a conèixer els recursos turístics de l’illa de Menorca.

Joan Marqués, ha explicat el funcionament de la plataforma als professionals assistents, i ha resolt els dubtes del públic assistent.
La plataforma es troba a la pàgina del Consell Insular de Menorca on també trobareu el model de tràmit (3555_Solicitud de claves de acceso a la plataforma de guías turísticos (PGT)) i la normativa d'ús.

Maó, 26 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS