Notícies i actualitat

Signatura del conveni del projecte a finançar amb la recaptació de la regularització de places turístiques de Ferreries

Data : 22/02/2018

La Presidenta del Consell Insular i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, i el Batle de l’Ajuntament de Ferreries, Josep Carreras, han signat avui el conveni del projecte designat a Ferreries a finançar amb el fons de la regularització de places turístiques. Aquest fons suposarà un total de 23 actuacions a Menorca amb una inversió de 2.243.500€, dels quals 308.000€ aniran destinats a Ferreries.

Des del Consell s’ha volgut reconèixer l’esforç econòmic que els establiments d’allotjament han fet en el moment de regularitzar les places turístiques. Per això, es va proposar revertir la inversió que han fet en els municipis d’on eren aquests establiments i, concretament, les zones turístiques on s’han regularitzat aquestes places turístiques.

En el cas de Ferreries, el projecte es realitzarà a la zona de Cala Galdana on es faran actuacions per millorar la protecció contra els despreniments rocosos dels 160 metres lineals del passeig marítim de Cala Galdana. També s’efectuarà la primera fase del canvi de lluminàries del passeig de la platja de Cala Galdana.

Com ha dit la Presidenta del Consell, “es tracta d’unes actuacions que han estat tant temps reclamades per Ferreries i que ara es podran veure realitzades gràcies a n’aquest fons. Pel Consell Insular és una prioritat fomentar la qualitat de les infraestructures que brinda Menorca com a destí turístic. Creiem que és fonamental la millora d’espais i serveis, que afavoreixi els serveis als ciutadans i també a la qualitat de l’oferta i productes turístics”.

Es preveu que la posada en marxa, les instal·lacions de seguretat, de bolons i malles, la instal·lació d’ancoratges i barreres es dugui a terme en 5 setmanes.

Antecedents
Els penya-segats rocosos existents a Cala Galdana salven un desnivell variable d’entre 38 i 46 metres entre el passeig marítim que discorre pel peu del vessant muntanyós i la part posterior de les finques de l’avinguda de sa Punta existents al capdamunt del vessant.

A causa dels despreniments que de manera ocasional s’han anat produint durant els anys, s’han fet fins a hores d’ara diferents actuacions per a millorar la seguretat de la zona, com arranjaments d’escales, instal·lació de diferents elements d’estabilització de blocs rocosos, o la barrera de protecció dels despreniments de roca de 30 m de longitud a l’àrea d’influència de l’hotel Melià Cala Galdana.Al mateix temps, s’ha fet un estudi de tota la superfície del penya-segat i elaboració d’un inventari dels blocs rocosos potencialment perillosos amb fitxes per cada bloc amb la proposta d’estabilització.

Maó, 22 de febrer del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS