Notícies i actualitat

El Govern invertirà més de 800.000 euros en els equipaments tecnològics dels busos de transport públic de Menorca

Data : 22/02/2018

Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte cap a la integració tarifària del transport regular de viatgers per carretera de les Illes Balears

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han signat avui el conveni sobre els equipaments tecnològics del sistema tarifari del servei del transport públic regular de viatgers per carretera. L’objecte d’aquest acord és establir els mecanismes de col·laboració entre les dues entitats en relació amb la unificació del sistema tarifari integrat i la informació al viatger.

El Consorci de Transport de Mallorca (CTM) actualment du a terme la licitació d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears. Aquesta compra conjunta facilita la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, de tal manera que permetrà que tots els busos circulin amb els mateixos equipaments tecnològics i utilitzin el mateix software.

Mitjançant aquest conveni, CTM es compromet a cedir gratuïtament al Consell de Menorca l’ús de les màquines adquirides i garantir el seu manteniment. Per a la totalitat de la flota de busos de Menorca està previst la compra de fins a 58 màquines de venda i 170 equips de validació de bitllets, així com panells leds per donar informació als viatgers, càmeres de seguretat i equipaments de comunicació.

Serà responsabilitat del CTM la gestió de les eines informàtiques, sistema d’informació als viatgers i la integració del sistema tarifari integrat. Per la seva part, el Consell de Menorca assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines a partir de la finalització del contracte, que té una durada prevista de 4 anys prorrogables per 4 anys més. El Consell també es compromet a disposar dels mitjans necessaris per dur a terme la gestió diària del sistema tarifaria integrat.

La inversió prevista pels equipaments dels busos de Menorca és de 831.200 euros (IVA exclòs). Aquesta inversió està finançada pel Govern de les Illes Balears i ja s’han sol·licitat ajudes europees del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que poden arribar fins al 50%.

Maó, 22 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS