Notícies i actualitat

Primera reunió de la Comissió redactora dels estatuts de la comunitat d’usuaris dels aqüífers de Menorca

Data : 11/11/2017

Aquest matí, la seu del Consell Insular de Menorca ha acollit la primera reunió de la comissió encarregada de la redacció dels estatuts i reglament de la futura Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de Menorca. Una entitat que permetrà que ajuntaments, empreses i particulars que siguin titulars d’una o diverses captacions d’aigua, puguin implicar-se en la gestió dels problemes dels aqüífers de l’illa, com son la sobreexplotació i la recàrrega, la contaminació per nitrats o la intrusió marina que pateixen en molts casos.

Aquesta comissió va ser anomenada en la Junta General Constitutiva de la Comunitat d'Usuaris dels Aqüífers de Menorca que es va celebrar a l’Ajuntament de Maó el passat 24 de maig. La reunió ha comptat amb la l’assistència de representants d’ajuntaments de l’illa, del Consell Insular, de les organitzacions professionals agràries, de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca, de la Comunitat d’usuaris d’aigües depurades procedents de la Estació Depuradora d’aigües residuals de Sant Lluís i de Quesería Menorquina, S.L.L. en representació dels usuaris d’aigua industrial.

Durant la reunió, els membres de la comissió han debatut i iniciat la redacció de diversos articles dels estatuts que han de regir la Comunitat. Tot el procés d’elaboració compta amb l’assessorament tècnic i jurídic d’experts en la matèria i es preveu que es pugui concloure en aproximadament 4 mesos. Un cop redactats, els estatuts hauran de ser aprovats en una nova Junta General que comptarà amb la participació de tots els titulars de drets per utilitzar aigua de l'aqüífer que ho desitgin, tal i com són els ajuntaments, agricultors i ramaders, industrials o particulars. Un cop estiguin aprovats, els estatuts es trametran a la Direcció General de Recursos Hídrics per tal de procedir a la seva validació definitiva. A partir d’aquest moment, la comunitat d’usuaris estarà plenament operativa.

La Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de Menorca serà la primera de les Illes Balears, sorgeix de l’impuls de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i ha estat promoguda des dels seus inicis per tots els ajuntaments de l’illa i el Consell Insular, conscients de la necessitat de millorar l’estat dels recursos hídrics de Menorca.

Maó, 11 de novembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS