Notícies i actualitat

El Consell insta el Govern a fer efectiu l’avançament de la PAC abans de finalitzar novembre, a proposta del PP

Data : 03/11/2017

El ple del Consell Insular de Menorca ha acordat instar la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear a dur a terme el pagament de l’avançament de fins al 70% de la Política Agrària Comuna, corresponent a l’any 2017, abans del 30 de novembre del 2017, proposta que va ser presentada pel Grup Popular, i aprovada per unanimitat de tots els grups, amb la incorporació d’una esmena, presentada per l’equip de govern.

El sector agrari de les Illes Balears, sempre en una difícil situació, depèn de les ajudes per a la seva subsistència. La Comissió Europea ha autoritzat ja el pagament anticipat de les ajudes directes de la PAC corresponents al 2017. 

El passat 16 d'octubre es va donar inici al nou exercici pressupostari comunitari, per la qual cosa les comunitats autònomes podran abonar l'avançament del pagament de fins al 70% de les ajudes directes de la PAC. No es preveuen condicionants que ho puguin impedir.

En 2016 les explotacions de Balears, i entre elles les de Menorca, van tenir assignats uns 28.000.000 d'euros de fons 100% europeus en concepte d'ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC). Tant en anys anteriors, com en el present exercici, aquests fons van quedar a disposició directa de la comunitat autònoma.

La  Unió Europea sol autoritzar cada any, als diferents Estats membres que ho demanen, a realitzar un  avançament de fins al 70% dels pagaments de la PAC a partir d'octubre de l’any corresponent.

Ja per les ajudes de l'any 2016, el Grup Popular va presentar una proposta d'acord en el mateix sentit, perquè els pagesos cobressin la PAC el més aviat possible i dins del mateix any en què es concedeix per part de la Unió Europea, així com que l'avançament que autoritza la Unió Europea als Estats membres, es fes efectiu com més aviat millor.

Al debat d'aquesta proposta, va quedar clara la importància d'aquest sector per l'economia de Menorca, així com també la importància que els pagesos cobressin la PAC el més aviat possible.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS