Notícies i actualitat

El PP demana al Govern que faci efectiu el pagament de l'avançament de la PAC a l'octubre

Data : 21/09/2017

El Grup Popular en el Consell Insular de Menorca ha presentat una  proposta, que defensarà el conseller Santiago Tadeo en el ple del pròxim dilluns, per instar a la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear a dur a terme el  pagament de l'avançament de fins al 70% de la PAC, corresponent a l'any 2017, abans del 30 d'octubre del 2017.

El sector agrari de les Illes Balears, sempre en una difícil situació, depèn de les ajudes per a la seva subsistència. La Comissió Europea ha autoritzat ja el pagament anticipat de les ajudes directes de la PAC corresponents al 2017. 

El pròxim16 d'octubre es dóna inici al nou exercici pressupostari comunitari, per la qual cosa les comunitats autònomes podran abonar l'avançament del pagament de fins al 70% de les ajudes directes de la PAC. No es preveuen condicionants que ho puguin impedir.

En 2016 les explotacions de Balears, i entre elles les de Menorca, van  tenir assignats uns 28.000.000 d'euros de fons 100% europeus en concepte d'ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC). Tant en anys anteriors, com en el present exercici, aquests fons van quedar a disposició directa de la comunitat autònoma.

La  Unió Europea sol autoritzar cada any, als diferents Estats membres que ho demanen, a realitzar un  avançament de fins al 70% dels pagaments de la PAC a partir d'octubre de l’any corresponent.

Ja per les ajudes de l'any 2016, el Grup Popular va presentar una proposta d'acord en el mateix sentit, perquè els pagesos cobressin la PAC el més aviat possible i dins del mateix any en què es concedeix per part de la Unió Europea, així com que l'avançament que autoritza la Unió Europea als Estats membres, es fes efectiu com més aviat millor.

Al debat d'aquesta proposta, va quedar clara la importància d'aquest sector per l'economia de Menorca, així com també la importància que els pagesos cobressin la PAC el més aviat possible. Però al mateix temps, també va quedar clar per part de l'equip de govern que al no ser competència del Consell Insular de Menorca tampoc era la seva responsabilitat. Si bé és cert que és competència pròpia del CIMe, sí que té la responsabilitat de vetllar per tots aquells temes que afecten Menorca i els menorquins, encara que siguin competència d'una administració o d’altra.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS