Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca reprendrà les obres de la carretera general entre Maó i Alaior el proper dia 4 de setembre

Data : 24/07/2017

FotoEl Consell Insular de Menorca ha acordat en consell executiu de dia 24 de juliol de 2017 l'inici de les obres per a la millora del nus d’accés a Alaior des de la carretera general per al proper dia 4 de setembre. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Departament de Mobilitat de la institució insular i es finança amb el conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell Insular de Menorca en matèria de carreteres.

L’empresa adjudicatària és la UTE formada per Copcisa, Construcciones Olives, M. Polo i Juan Mora per un import d’1.588.131,83 euros més IVA.

El nus d’accés a Alaior s’executarà en una primera fase independent de la resta del tram que arriba fins a Maó. Cal dir que aquesta primera fase comprendrà un tram d’un quilòmetre de longitud entorn de l’actual accés a Alaior. Serà el primer punt on es reprendran les obres de millora de la carretera Me-1 en el tram de Maó a Alaior, iniciades durant l’anterior mandat, després que en el mes de febrer de 2016 es rescindís el contracte d’obres davant la impossibilitat d’executar-les en els termes inicialment pactats a causa de les deficiències i imprevisions, tant del projecte constructiu que es va treure a licitació com del projecte refós que incloïa les millores i variants ofertes pel contractista.

D'aquesta manera el calendari d'obres preveu que les afeccions més importants al trànsit es produeixin a partir de la segona quinzena d’octubre.

A més, la institució insular segueix treballant en la revisió del projecte de Millora de la carretera Me-1 en el tram Maó-Alaior, entre els punts quilomètrics 1+100 i 10+170. Cal recordar que per a la redacció d’aquesta revisió el Consell Insular de Menorca està a l’espera del que resolgui la Comissió Balear de Medi Ambient respecte de l’enllaç de l’Argentina, després que el juliol de 2016 instés a la institució insular a modificar el projecte, a reconduir les obres afectades, i al fet que es dissenyi una opció que eviti un increment del risc d’inundació, una ocupació de territori molt major i prioritzant plantejar alternatives a nivell.


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS