Notícies i actualitat

Consell Insular de Menorca i Consorci de Residus i Energia de Menorca, disposats a assumir la gestió del Projecte de Tractament de Residus Voluminosos TIV Menorca

Data : 19/05/2017

El Consell Insular de Menorca i el Consorci de Residus i Energia de Menorca estan disposats i de fet ja treballen per tal d’assumir la responsabilitat de gestió del Projecte de Tractament de Residus Voluminosos (TIV Menorca SLU), actualment a càrrec de Càritas Diocesana de Menorca.

La presidenta Maite Salord; el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares (en qualitat de president del Consorci de Residus i Energia de Menorca); la batlessa de Maó, Conxa Juanola; i el director de Càritas Diocesana de Menorca, Joan Mir, han explicat avui les actuacions que s’estan duent a terme per tal que la Planta TIV Menorca passi a ser de gestió pública.

El projecte, construït i posat en marxa l’any 2008, amb l’acord i el suport de totes les administracions de l’illa, ha assumit amb els anys una forta càrrega de deute que, a dia d’avui, fa inviable la seva continuïtat. Per aquest motiu, Càritas Diocesana de Menorca sol·licita al Consorci de Residus i Energia de Menorca (integrat per la institució insular i tots els ajuntaments de l’illa) que assumeixi la responsabilitat del tractament de residus voluminosos sempre amb l’objectiu d’unificar la gestió de la Xarxa de Deixalleries i el seu tractament a la nau TIV Menorca.

Cal dir que l’entrada en vigor, l’any 2010, de la Xarxa de Deixalleries Municipals per part del Consorci de Residus de Menorca, i la seva gestió a través d’un concurs públic, no ha propiciat que el Projecte TIV Menorca, d’iniciativa privada, pugui ser receptor de voluminosos que són acumulats i gestionats des de les deixalleries municipals. Davant aquesta situació, que el Consorci de Residus assumeixi la gestió farà possible un tractament de residus voluminosos adequat i adaptat a la normativa vigent.

Maite Salord ha destacat la tasca social duita a terme per Càritas Diocesana de Menorca a benefici dels col·lectius en risc o en situació d’exclusió social. D’aquesta manera i com a servei públic que dóna a tota l’illa, la institució insular ha sol·licitat el suport del Govern de les Illes Balears. “Estem treballant de manera conjunta Consorci, Ajuntament de Maó, Càritas Menorca i Govern balear, per tal de donar continuïtat al servei”, ha dit. Cal dir que la planta es va construir a través d’una concessió demanial en els terrenys municipals propietat de l’Ajuntament de Maó. Aquesta nova planta va ser aixecada en els terrenys previstos pel Pla de Residus de Menorca (aprovat el 2006 pel Consell). En aquest sentit, la batlessa Conxa Juanola ha subratllat el ferm compromís del consistori i la seva implicació en la bona gestió dels residus. Així, l’alcaldessa ha afirmat que el tema es durà al proper plenari “per avançar i arribar a un acord imprescindible, ja que és important tenir una visió conjunta dels residus a nivell d’illa”. De fet, la possibilitat d’una gestió pública s’ha tractat de manera exhaustiva a la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca amb tots els batles i batlesses de l’illa per tal de donar una solució de manera unànime.

La proposta econòmica que comportaria la gestió pública és d’aproximadament 2 milions d’euros. “Estem convençuts que arribarem a un acord en poc temps, aquesta és la voluntat de totes les administracions”, ha dit la presidenta Salord. Així, la institució insular ha sol·licitat al Govern de les Illes Balears la seva col·laboració pel que fa a la inversió econòmica.

Per la seva banda, el conseller Javier Ares ha reconegut molt especialment la tasca a càrrec de Càritas Menorca pel que fa al Projecte de Tractament de Residus Voluminosos durant aquests anys, alhora que ha avançat les accions a seguir -de manera conjunta entre les administracions- per tal que abans de 2018 l’adquicisió de la Planta TIV pugui ser una realitat.

Finalment, Joan Mir ha recordat la sensibilitat pel medi ambient i per les persones que pateixen que sempre ha posat de manifest Càritas Diocesana Menorca. “Projectes d’aquest tipus són eines imprescindibles per aconseguir objectius com la reinserció laboral”.


Maó, 19 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS