Notícies i actualitat

El PP demana al Consell que defensi davant el Govern la gestió directa dels fons de l'ecotaxa

Data : 19/04/2017

El Grup Popular en el Consell Insular de Menorca ha presentat una proposta d'acord, que defensarà la consellera Pilar Pons en el ple de dia 24 d'abril, en la qual demana al Consell que es comprometi a defensar davant el Govern la gestió directa dels fons recaptats de l'ecotaxa en 2017, així com l'ingrés en els seus comptes dels recursos que li corresponen del 2016.

Després dels recents canvis dins del Govern balear, s'obre un nou escenari de negociacions de les diferents qüestions relatives a Menorca, sobretot en els temes que estan sobre la taula i que afecten especialment a l'exercici 2017.

Referent al repartiment de l'ecotaxa, i després dels problemes generats en la seva aplicació durant el 2016, queda pendent resoldre la destinació dels 10,2 milions d'euros recaptats i que han quedat sense repartir, d'un total de 40,2 milions d'euros.

També queda pendent definir els criteris que s'establiran en el repartiment de l'ecotaxa, tant en la selecció dels projectes, com pel que fa al pressupost.

Cal recordar que, d'un total de 40 projectes, presentats pels 8 ajuntaments de Menorca, el Govern no va acceptar cap. El Grup Popular ja va demanar la modificació dels criteris de repartiment dels ingressos obtinguts i donar un major pes als municipis en la comissió d'Impuls de Turisme Sostenible.

També va proposar que fos el Govern, qui assumís els costos de la redacció dels projectes dels Ajuntaments que no han estat seleccionats, atès que el termini de presentació de projectes va ser molt breu, la qual cosa va suposar una despesa econòmica important.

Ambdues qüestions van ser rebutjades per l'equip de govern del Consell Insular de Menorca.

El Grup Popular s'ha interessat per la fórmula de gestió dels fons recaptats, en el sentit de conèixer si les inversions i/o projectes seran directament executats pel Consell Insular de Menorca, o si serà el Govern qui assumirà el procés de licitació dels diferents projectes. A dia d'avui es desconeix quina decisió s'ha pres sobre aquest tema.

Tot i que el Grup Popular ha manifestat en diverses ocasions el posicionament contrari a la implantació de l'impost, una vegada és inevitable la seva aplicació, és necessari el seguiment de la seva implantació, així com la gestió dels recursos recaptats.

Per això, el Grup Popular sol·licita també que el Govern balear defineixi, en el termini d'un mes, el procediment i la fórmula que es durà a terme per a la gestió i execució dels projectes finalment decidits, és a dir, que cada administració sàpiga clarament quines funcions té en l'execució dels projectes finançats amb l'impost.

Maó, 19 d'abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS