Notícies i actualitat

El PP demana la prohibició de girs a l'esquerra en els ‘punts negres’ de la carretera general

Data : 18/04/2017

FotoEl Partit Popular demana a l'equip de govern del Consell Insular de Menorca que, en el projecte de millora de la carretera general, no es permetin els girs a l'esquerra, a través de carril central, en les entrades a urbanitzacions o zones rurals, on s'hagin produït accidents greus o siguin considerats ‘punts negres’, com és el cas de l'Argentina.

Es tracta d'una proposta d'acord, que defensarà el conseller Santiago Tadeo en el ple del Consell Insular de Menorca de dia 24 d'abril.

Al setembre del 2016, el Grup Popular va interpel·lar el conseller de Mobilitat sobre les obres de la carretera general en el tram Maó-Alaior després que l'equip de govern paralitzés les obres de la Me-1 i rescindís el contracte amb l'empresa adjudicatària.

Durant la interpel·lació, el Grup Popular ja va manifestar els seus dubtes envers les diferents recomanacions que contemplava l’informe de rescissió del contracte i que no havien estat resoltes fins al moment. Sense entrar a valorar el contingut de l’informe, encarregat a una empresa externa, encara no s’ha donat una resposta clara sobre la documentació que havia d’acompanyar l’expedient.

Diu l'informe: “Finalment, remarcar de nou, com ja hem dit en les condicions preliminars, la conveniència que els aspectes tècnics d'aquest informe, siguin confirmats per tècnics competents en la matèria, diferents dels agents implicats en l'execució de l'obra”. Aquesta conveniència que marca l'informe es va tenir en compte?

El Grup Popular ja va manifestar que el Consell Insular de Menorca tractava de cercar arguments per no fer el canvi de sentit a doble nivell de l'Argentina. Un fet que tampoc té molt sentit, atès que es tracta d'una decisió política, presa ja fa temps, que malauradament tindrà un cost econòmic per als menorquins i no prioritzarà la seguretat viària en la carretera.

Cal destacar que de les declaracions del mateix conseller es desprèn que el criteri econòmic serà determinant per prendre la decisió del tipus d'enllaç que finalment es construirà, i que a diferència de l'anterior projecte, no serà la seguretat, el principal criteri a tenir en compte.

En sessió plenària del mes de març el Grup Popular va preguntar al conseller de Mobilitat si els girs a l'esquerra en la carretera general quedarien prohibits, com ja va passar durant la interpel·lació al setembre del 2016, no va haver-hi resposta concreta sobre aquest tema. Es va limitar a explicar les possibles alternatives a dur a terme per fer els canvis de sentit.

Malgrat existir acords de ple referents a la seguretat viària en l'execució de les obres de la carretera general, no queda clar que els girs a l'esquerra en trams “conflictius” o que es puguin considerar “punts negres” de la Me-1 quedin prohibits, duent a terme solucions que no prioritzaran la seguretat viària.

Maó, 18 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS