Notícies i actualitat

El CIM informarà sobre el traspàs de Promoció Turística als òrgans de participació, a proposta del PP

Data : 04/04/2017

El Consell Insular de Menorca traslladarà sense demora als diferents òrgans de participació existents, com ara el CESM, la comissió de desenvolupament estatutari, i el patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, l’esborrany de proposta de traspàs de la competència de Promoció Turística, que se’n pugui derivar de les negociacions, per tal que aquests, ho puguin avaluar i es puguin pronunciar al respecte.

Així es va acordar per unanimitat de tots els grups, durant el debat d’una moció, presentada pel Grup Popular al ple del Consell Insular de Menorca del mes de març.

A finals d’enguany se celebren fires turístiques importants, com per exemple la WTM de Londres al novembre, i Menorca ja podria participar amb la competència pròpia de Promoció Turística, per tant, decidint i actuant amb autonomia sobre les accions que s'han de dur a terme amb pressupost propi, fet que requereix temps per poder preparar les diferents estratègies comercials a seguir.

Per aquest motiu, el Grup Popular demanava el compromís del Consell Insular de Menorca per instar al Govern Balear a donar un nou impuls a les negociacions i fer efectiu el traspàs abans de l’1 de juliol del 2017. Aquest punt va quedar rebutjat amb els vots en contra de l’equip de govern.

Cal recordar que la presidenta del Consell Insular de Menorca va anunciar que l'1 de gener de 2017 es faria el traspàs d'efectius per exercir la promoció turística a Menorca, encara que en declaracions posteriors, aquesta data s'ha vist demorada i amb manca de concreció.

D’altra banda, el Grup Popular sol·licitava al Consell Insular de Menorca donar trasllat al Govern Balear, en el termini màxim d’un mes, de les seves peticions, així com indicadors i variables que podrien ser susceptibles de ser inclosos en el càlcul quantitatiu del traspàs de Promoció Turística.

En aquest sentit, el PP proposava que es tingués en compte no només variables de caràcter purament turístiques o poblacionals, sinó també d’altres que siguin característiques especials de l’illa, i que marquen les diferències o singularitats de Menorca envers les altres illes. Ambdós punts van quedar rebutjats.

Maó, 4 d'abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS