Notícies i actualitat

El Consell informarà sobre el nombre de places i pressupost de la Fundació de Discapacitats

Data : 03/04/2017

El Consell Insular de Menorca s’ha compromès a informar sobre l’ús que s’ha fet dels 200.0000 euros d’aportació a la Fundació de Persones amb Discapacitat, donarà comptes sobre el nombre de places concertades per valor de 190.000 euros i explicarà a què es van dedicar els 125.000 euros que va destinar el Govern a la Fundació.

El Grup Popular va presentar una moció en el ple celebrat el passat 20 de març, en què instava a l’equip de govern a complir amb totes les accions en matèria de Benestar Social i Família, acordades durant els últims 20 mesos de mandat, que no s’ha dut a terme fins al moment. D’un total de 17 propostes, l’equip de govern va aprovar els punts 15, 16 i 17. La resta van quedar rebutjats.

La moció constava dels següents punts:

1. Complir amb tots els acords presos en ple així com els compromisos als quals es “comprometi” la consellera del departament de Benestar Social i Família en temps i termini.

2. Marcar els objectius clars, mesurables i comprovables, en les accions concretes que s'acorden, amb la finalitat de poder contrastar que s'han duit a terme tal com s'acorden en ple.

3. Signar un acord amb els 8 ajuntaments de la illa per treballar en mesures concretes en la prevenció del consum d'alcohol entre els menors i els joves.

4. Instar a la Conselleria de Salut perquè reprengui i consolidi el programa amb les farmàcies de Menorca amb la finalitat de que es duguin a terme les proves gratuïtes per a la detecció precoç del VIH en la majoria d'elles.

5. Negociar amb el Govern un model d'atenció als grans dependents per poder oferir-los solucions reals a les seves problemàtiques.

6. Definir el perfil dels treballadors necessaris per aconseguir un bon programa educatiu i de reinserció a la Casa de la Infància i procedir sense demora a la catalogació dels llocs idonis de treball.

7. Convocar abans del mes de maig de 2017 la plaça de Director de la Residència d'Ancians de Maó.

8. Acordar amb el Consorci de Serveis Socials de les Illes Balears la data de finalització del projecte Bintaufa i treure la licitació d'obra de forma immediata.

9. Iniciar el treball de negociació amb el Govern per a la concertació de les places del nou centre de Bintaufa.

10. Manifestar al Govern, a través d'un escrit, que Menorca no renuncia a la demanda de comptar amb una residència per a malalts i familiars, aïllada de l'Hospital Són Espases.

11. Demanar el compromís de condicionament de la residència de majors de Sant Luis abans de final d'any, per poder albergar les 20 places de dependència signades amb el Govern en 2014.

12. Recuperar la concertació de les places de dependència que es van deixar signades en 2014 amb els ajuntaments i pendents d'habilitar en Ferreries i Sant Lluis.

13. Col·locar les 5 places sociosanitàries aconseguides en 2014 en algun centre de la illa a la zona de llevant. Aquestes places estaven pressupostades en IBSalud i reflectida la presa d'acord en l'acta pertinent.

14. Especificar per escrit, abans del proper ple del mes d'abril, en què es van a utilitzar els 200.000 euros d'aportació del Consell a la Fundació de Discapacitats.

15. Concretar per escrit, abans del proper mes d'abril, quantes i quines han estat les places concertades amb la Fundació de Discapacitats que es deriven de l'aportació de 190.000 euros.

16. Especificar, abans del proper mes d'abril, a què es van a dedicar els 125.000 euros que va donar el Govern a la Fundació de Discapacitats.

17. Presentar, en el proper ple del mes d'abril, el pla concret que s'ha elaborat per a les persones amb discapacitat a través dels ajuntaments de la Illa.


Maó, 3 d'abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS