Notícies i actualitat

Acord unànime per traslladar els llots tòxics de Ferreries fora de Menorca

Data : 22/03/2017

El ple del Consell Insular de Menorca ha aprovat per unanimitat de tots els grups, una proposta presentada pel Grup Popular, per instar al Govern a exportar els llots tòxics de Ferreries fora de Menorca, perquè siguin tractats adequadament i regenerar la zona afectada.

Després de la polèmica generada envers l’avantprojecte del Govern, que contemplava la construcció d’un búnquer per enterrar els fangs, i un cop desestimada aquesta opció per part del propi executiu autonòmic, el Grup Popular ha retirat 3 dels 4 punts de la proposta inicialment presentada, i ha acceptat la incorporació d’una esmena, presentada per l’equip de govern del Consell Insular de Menorca, pel que el text de la proposta ha quedat redactat de la següent manera:

"El Ple del Consell Insular de Menorca insta a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear a exportar els llots fora de Menorca perquè siguin tractats adequadament i regenerar la zona afectada, prèvia presentació del projecte al Govern balear per part de l'Ajuntament de Ferreries".

Es tracta d’una notícia positiva per Menorca, donat que la solució que plantejava el Govern no era la més idònia per un territori Reserva de Biosfera, que pretén avançar en la sostenibilitat i en les recomanacions principals del Consell Internacional de Coordinació (CIC) del MaB, així com en altres recomanacions per part de la UNESCO.

Cal recordar que durant el ple del mes de febrer es va aprovar per unanimitat una proposta d'acord, presentada pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, per donar suport a la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, així com també per assumir el compromís de seguir avançant en una major sostenibilitat de la nostra illa.

Maó, 22 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS