Notícies i actualitat

El Consell es compromet a definir les zones aptes pel lloguer turístic, a proposta del PP

Data : 22/03/2017

El Consell Insular de Menorca s’ha compromès a redactar un document per definir els criteris que establiran les zones aptes pel lloguer turístic, a proposta del Grup Popular. S’ha compromès també a consensuar el document amb els ajuntaments i entitats implicades, donat que seran aquests els responsables finals de regular on es permet el lloguer turístic.
La proposta, que ha estat debatuda en sessió plenària del mes de març del Consell Insular de Menorca, instava a l’equip de govern a consensuar el document amb els òrgans de participació existents a tal efecte i especialment al ple del Consell Econòmic i Social de Menorca. No hi ha hagut acord en aquest punt.
Tampoc hi ha hagut acord per fixar un calendari, i és que el Grup Popular proposava al Consell Insular de Menorca un termini de 6 mesos per definir les zones aptes pel lloguer turístic, punt de la proposta que ha estat rebutjat per l’equip de govern.

En el moment que s'aprovi l'avantprojecte del Govern balear de modificació de la Llei Turística 8/2014 de 19 de juliol i fins que el Consell no hagi definit i aprovat les zones aptes, es produirà una moratòria, ja que no es podrà donar d'alta cap tipologia d'habitatge, ni tan sols les que, a dia d'avui, sí que es poden donar d'alta.

Cal destacar que l'esborrany presentat pel Govern, entre altres temes, estableix que, qualsevol tipus d'habitatge, pisos, cases entre mitjaneres, cases unifamiliars, és a dir, habitatges tant unifamiliars com plurifamiliars, podran ser llogats turísticament, sempre que estiguin situats a les zones que el Consell hagi determinat prèviament com a aptes per al lloguer turístic.

Maó, 22 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS