Molta satisfacció pel que fa a les dades de la producció i comercialització de la DO Formatge Mahón-Menorca presentades avui pel conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, juntament amb el president del CRDOP Queso Mahón-Menorca, Bosco Triay. Segons el balanç comparatiu, la comercialització de la DO Formatge Mahón-Menorca s’ha incrementat l’any 2016 en un 5,7% respecte a 2015.
“Hem de valorar molt positivament l’èxit d’un producte tan nostre i que forma part indispensable de la nostra estratègia Made in Menorca, impulsada pel Consell Insular de Menorca per a la promoció del producte local”, ha dit Miquel Company. “De fet -ha afegit el conseller- des de la institució insular renovam any rere any el nostre suport a la DO mitjançant un conveni”. Un producte que sens dubte és una de les marques més reconegudes a les fires nacionals i internacionals.
Bosco Triay ha agraït el suport de la institució insular alhora que ha destacat com la comercialització de l’any 2016 suma un total de 2.496,79 tm amb una clara línia ascendent en els últims sis anys. “Actualment hi ha 29 empreses que comercialitzen la DO Formatge Mahón-Menorca, una tasca que seria molt difícil de no ser per l’ajuda de les institucions”, ha afirmat Triay.
Exportació
Cal dir que l’any 2016 el 13,3% de total de la comercialització es va destinar a mercats internacionals, dels quals 180.269 quilos (54,3% del total) es van exportar als Estats Units; en segon lloc, França amb 23.758 quilos (7,16%) i Polònia amb 21.606 quilos (6,51%). L’any passat, les 48 formatgeries inscrites, van produir un total de 3,552.793 quilos de formatge Mahón-Menorca, dels quals es van comercialitzar 2,496.793 quilos, que suposen un valor d’uns 16,5 milions d’euros.
Per la seva banda la gerent CRDOP Queso Mahón-Menorca, Piedad López, ha remarcat la importància de ser presents també a fires nacionals com Madrid Fusión, Alimentària de Barcelona o el Salón de Gourmets a Madrid. A més a més, i com no pot ser d’altra manera, també participaran en la fira gastronòmica ARRELS organitzada pel Consell Insular de Menorca.
Maó, 15 de març de 2017