Notícies i actualitat

L’Escola de Salut Pública de Menorca organitza dues activitats relacionades amb la crisi dels refugiats

Data : 07/09/2016

En el marc de les activitats complementàries a l’oferta acadèmica, l’Escola de Salut Pública de Menorca tracta aquest any un dels temes més destacats de l’agenda política internacional com és la crisi dels refugiats. En concret, s’han organitzat dues activitats obertes a tot el públic consistents en una exposició que es podrà visitar a Maó i a Ciutadella i una taula rodona que tindrà lloc a la seu del Consell Insular de Menorca.

El dimarts dia 20 de setembre s’inaugura l’exposició del Comitè Espanyol d’ACNUR “Jóvenes refugiados. Salir del exilio”. Es tracta d’una activitat coorganitzada amb la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) que ha fet possible traslladar a Menorca aquesta exposició de fotografies que mostren la vida dels adolescents en els camps dels refugiats i les diferents feines que fan: des d’anar a l’escola, col·laborar en les feines de la comunitat, aprendre un ofici, anar a cercar llenya o aigua i també viure estones d’oci i de joc. L’exposició es podrà visitar a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis a Maó fins el dia 4 d’octubre. Després, es traslladarà a Ciutadella, i del 7 al 26 d’octubre estarà oberta al públic a la Sala Municipal d’Exposicions Espai Xec Coll.

Per altra banda, dintre del cicle “Col·loquis Josep Miquel Vidal”, s’ha organitzat una taula rodona sobre “Refugiats a la Unió Europea: els drets humans, la salut pública i la sanitat universal”, que tindrà lloc el dijous 22 de setembre a les 20.00 h a la seu del Consell Insular de Menorca. L’acte comptarà amb les intervencions de:

- Maite Pagazaurtundua Ruiz, diputada del Parlament Europeu.
- Paloma Favieres Ruiz, coordinadora estatal del Servei Jurídic de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR)
- José Félix Hoyo Jiménez, president de Médicos del Mundo.
- Marga Benejam, gerent del Fons Menorquí de Cooperació.
Ildefonso Hernández, catedràtic de salut pública de la Universidad Miguel Hernández i membre del Consell Acadèmic de l'Escola de Salut Pública de Menorca, serà el moderador d’aquest debat obert a totes les persones interessades.

Maó, 7 de setembre de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS