Notícies i actualitat

Concurs “Receptes de Menorca Biosfera 2016”

Data : 19/04/2016

Entre els principals objectius del Programa MAB (Home i Biosfera, per les seves sigles en anglès) es troben els de fomentar la sostenibilitat i el desenvolupament socioeconòmic dels territoris, incrementar el consum dels productes de proximitat i mantenir la cultura i les tradicions populars. En aquest sentit, la gastronomia tradicional pot jugar un paper clau per acomplir aquests objectius i difondre la qualitat dels productes originaris dels territoris, i ajudar així al desenvolupament econòmic de la població.

La gastronomia d'una regió i, sobretot les receptes tradicionals, atresoren alhora la saviesa popular acumulada durant segles en l'ús dels recursos i els valors nutricionals i organolèptics dels seus productes. D'aquesta manera, les "receptes de l'àvia" poden reunir, en un senzill tros de paper, una valuosa informació guardada a través dels anys sobre l'elaboració d'un plat que, en degustar-lo, ens evoqui el saber de les tradicions i les aromes i els sabors peculiars de cada territori.

Per aquest motiu, la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera ha emplaçat les reserves de biosfera que en formen part a engegar en els seus respectius territoris un concurs per escollir les «Receptes de la Biosfera», amb l'objectiu posterior de recollir en un llibre les millors receptes tradicionals de les reserves de biosfera espanyoles.

En aquest marc, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera se suma a la iniciativa, amb la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica del CIM, de l’Associació Fra Roger, del Centre d'Estudis Gastronòmics de Menorca i del projecte Agroxerxa de l’IME, i convoca un concurs per escollir les «Receptes de Menorca Biosfera 2016», amb la intenció de contribuir a la recopilació de receptes tradicionals de l’illa de Menorca.

La convocatòria està oberta a tots els aficionats i amants de la cuina, sense límit d’edat, residents a l’illa de Menorca. El termini d’inscripció està obert des d’avui fins al 15 de juny de 2016.

Les receptes hauran de ser originals i elaborades totes amb ingredients locals representatius i resultants de la utilització de matèries primeres pròpies de l’illa. Es podrà concursar en quatre categories de recepta: primer plat, segon plat, postres i tapa.

En una primera fase, el jurat seleccionarà com a semifinalistes les 10 primeres receptes de cada una de les 4 categories. Seguidament, s’obrirà un període de votació popular en línia en el qual el públic podrà votar la recepta que més li agradi (entre el públic participant a la votació es sortejarà un lot de productes típics de l’illa de Menorca). Les 2 primeres receptes més votades de cada categoria seran les guanyadores del concurs.

Totes les receptes que concursin s’inclouran en un receptari que serà publicat als llocs web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, d'Agroxerxa i de l'Associació Fra Roger i les guanyadores tindran el privilegi d’entrar en un llibre recopilatori de les millors receptes tradicionals de les reserves de biosfera espanyoles. A més, hi haurà molts altres premis.

Les bases del concurs es poden consultar a la web de l’Agència http://www.biosferamenorca.org.

Maó, 19 d'abril de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Bases del concurs
Imatges relacionades
foto cartelFoto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS