Notícies i actualitat

El Govern prepara un pla per definir les possibilitats de les energies renovables a Menorca

Data : 30/07/2012

FotoEl vicepresident econòmic de Promoció Empresarial i d’Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, ha anunciat avui que el Govern balear, d’acord amb el Consell de Menorca, ha iniciat la redacció d’un pla que ha de permetre definir les possibilitats reals d'implantació d’energies renovables a l’illa, tot considerant-ne l’estructura territorial, els potencials de sol i de vent, les tecnologies disponibles, consolidades i emergents, amb l’objectiu que, com a Reserva de Biosfera, aprofiti al màxim les seves capacitats d’aprofitament d’energies netes.

Aguiló ha fet aquestes declaracions en el decurs de la seva visita a Menorca, durant la qual ha fet un recorregut per dues de les instal·lacions d’energies renovables més importants de l’illa, el parc fotovoltaic de Son Salomó, a Ciutadella, i del parc eòlic d’Es Milà, a Maó.

Per part del Govern també hi ha assistit la secretària autonòmica de Promoció Empresarial i Ocupació, Lourdes Cardona, i el director general d’Indústria i Energia, Jaume Ochogavía; mentre que part del Consell de Menorca hi han participat el conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, i el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, que s’ha afegit a la visita a la segona instal·lació.

Durant la seva visita, el vicepresident ha conegut el funcionament del parc de Son Salomó, el primer parc tramitat a Balears, que destaca també per haver-se construït respectant i, fins i tot, millorant l’entorn: parets seques, barraques de pedra, etc.

La potència instal·lada és de 3.000 kW, i la seva producció l’any 2011 fou de del odre de 7.200 MWh, la qual cosa representa el 1,5 % del consum elèctric de l’illa de Menorca, i el 5 % del de Ciutadella.

Actualment la propietat està treballant en un nou projecte, innovador, a on es vol combinar la tecnologia fotovoltaica amb l’acumulació d’energia amb aigua de mar i la producció d’hidrogen, probablement el combustible del futur.

Posteriorment, s’ha traslladat a Maó per conèixer el parc d’Es Milà. Es tracta de l’únic parc eòlic de Balears, impulsat inicialment pel Govern de les Illes Balears i finalment executat pel Consell de Menorca. Darrerament s’ha fet una inversió de 50.000 euros, finançada pel Govern, per remodelar completament el sistema de control i gestió del Parc, la qual cosa ha permès incrementar molt considerablement la producció del parc, i conseqüentment els seus resultats d’explotació.

La potència instal·lada és de 3.200 kW, i la seva producció l’any 2011 fou de 5.700 MWh, la qual cosa representa el 1,1 % del consum elèctric de l’illa de Menorca, i el 4 % del de Maó.

A banda d’aquests dos parcs a Sant Lluís hi ha una altre parc, de 1.000 kW de potència i una producció de 1.250 MWh, a més a Menorca hi ha instal·lats altres 340 kW d’energia fotovoltaica repartits en 22 petites instal·lacions.

Maó, a 30 de juliol de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS