Notícies i actualitat

Menorca present a la cinquena reunió de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres

Data : 24/03/2015

Avui, dimarts 24 de març, ha començat la cinquena trobada de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres a la capital de l'illa de Malta. La trobada es desenvoluparà fins al 26 de març, tal com es va acordar a la darrera reunió celebrada a l'illa de Palawan, Filipines.

Són presents en aquesta cinquena reunió 18 reserves de biosfera, d'Àfrica, Àsia, Llatinoamèrica, Amèrica del Nord i Europa:

L’Àfrica presenta tres delegacions (Príncipe, Delta du Saloum i Zembra), Àsia cinc delegacions (Jeju, Noosa, Yakusihma, Gochang i Puerto Galera), Nord Amèrica i l'Amèrica Llatina dues delegacions (Campaña-Peñulos i Fundy) i Europa vuit delegacions (Menorca, La Palma, Illes et Mer d'Loise, Sao Jorge, Tuscan Island, Urdanbai, West Estonian i German Wattenmer).

Obre les jornades el Ministre de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Sostenible de Malta, Leo Brincat, acompanyat de Miguel Clusener, secretari del Programa MaB de la Unesco, de forma conjunta amb els representants de Jeju i Menorca.

En representació de la reserva de biosfera de Menorca hi assisteix el director insular d'Economia, Medi Ambient i Caça, José Luis Orfila, al costat del secretari del Comitè MaB Espanyol, Francisco Cantos, i les reserves de biosfera de La Palma i Urdanbai, ambdues espanyoles.

Aquesta cinquena trobada servirà per aprofundir sobre la possibilitat d'incorporar a la Xarxa d'Illes i Zones Costaneres l’illa de Malta com a candidata a ser designada nova reserva de biosfera per part de la Unesco.

Durant les dues jornades es presentaran 16 ponències relacionades amb el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible, a més a més de la ponència de Jeju.

La ponència de Menorca abordarà els diferents projectes i programes portats a terme durant els darrers mesos, com són el projecte Ferme (Foment de les Energies Renovables en el Medi Rural); la posada en valor de la geologia de Menorca, amb l'obertura del Centre de Geologia de Menorca, les rutes geològiques i les primeres jornades de geologia de Menorca; l'inici del primer Pla de biodiversitat de la reserva de biosfera de Menorca i les actuacions portades a terme amb el projecte Life Boscos; així com el treball que desenvolupa en el medi marí en col·laboració amb la Fundació Biodiversitat i l'Institut Oceanogràfic Espanyol.

Maó, 24 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS