Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i la Fundació Biodiversitat signen un conveni per valor de 62.000 euros, per fomentar la diversificació del sector pesquer i la protecció marina.

Data : 27/05/2014

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, ha signat l'esmentat conveni aquest dimarts a Madrid en nom del Consell Insular de Menorca, amb la directora de la Fundació Biodiversitat, Sonia Castañeda.

L'import total del conveni ascendeix a 61.477 euros, dels quals el 50% aniran a càrrec del Consell Insular de Menorca i l'altre 50% a càrrec de la Fundació Biodiversitat, dependent del Ministeri d'Alimentació, Agricultura i Medi Ambient, a través del Fons Social Europeu i el programa “Emplea Verde”.

El nom d'aquest projecte és “Protecció marina i diversificació del sector pesquer en la reserva de la biosfera de Menorca” i el seu objectiu principal és la millora de la biodiversitat i l'impuls en el desenvolupament d'activitats en el mitjà marí, el suport a les comunitats pesqueres en la cerca de nous mitjans per reforçar la seva economia i proporcionar fonts d'ingressos alternatives;

Oferir valor afegit als productes de la pesca, promoure l'ocupació, mitjançant el suport a la diversificació o la reestructuració de les zones que s'enfronten a dificultats a causa de l'evolució del sector de la pesca.

El projecte es desenvoluparà en tres seccions: Formació, anàlisi-estudi i divulgació.

Curs d'Eco-turisme en el mitjà marí de la RB de Menorca
Curs de tècniques de comercialització i valor afegit en productes de Pesca.
Estudi sobre la implementació de noves AMP en les aigües interiors de la RB de Menorca.
Anàlisi soci econòmic del sector marítim – pesquer en la RB de Menorca. Potencialitats i oportunitats de diversificació sostenibles.
Jornada de divulgació de resultats del projecte.

En total s'estima que poden beneficiar-se del projecte unes 425 persones: confraries de pescadors, pescadors, activitats relacionades amb el mitjà marí de la RB de Menorca i empreses comercialitzadores de productes de la pesca.El conseller Vilallonga explica que aquest acord encaixa perfectament amb la política que realitza el Consell Insular de Menorca de fer compatible i equilibrar la protecció del mitjà marí amb el desenvolupament econòmic dels sectors de població dedicats a la pesca

Des del Govern central s'explica que Empleaverde és una iniciativa cofinançada pel Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu Adaptabilitat i Ocupació.

El Programa impulsa projectes per promocionar i millorar l'ocupació en general, i l'ocupació verda en particular. Així mateix, busca augmentar les competències i la qualificació dels treballadors en temes ambientals i de sostenibilitat, a més de fomentar la modernització i innovació en les empreses i promoure la creació de nous negocis vinculats al medi ambient.


Maó, 27 de maig del 2014.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS