Notícies i actualitat

El mes de juliol s’han recollit 34.240 kg de vidre

Data : 04/08/2017

Després dels bons resultats aconseguits l’any passat a Ciutadella, amb la prova pilot de recollida porta a porta de vidre a establiments del casc antic i el port, el juliol de 2017 s’han incorporat 4 noves zones al servei: la zona de Cala’n Bosch (Ciutadella), Calesfonts (Es Castell), Fornells (Es Mercadal) i el casc antic i Port de Maó. Els establiments d'hostaleria i restauració que participen en la campanya porta a porta de vidre, promoguda per Ecovidrio i el Consorci de Residus i Energia de Menorca, han recollit en el mes de juliol 34.240 Kg de vidre.

De les cinc zones on es presta aquest servei, només en el Casc antic i port de Ciutadella s'ha recollit el 50%, seguit de Cales Fonts i Cala'n Bosc amb un 17%, Fornells amb un 9% i Casc antic i port de Maó amb un 7%.

Una dada a destacar són els 17.178 Kg recollits només al Casc antic i port de Ciutadella el mes de juliol, una dada molt superior als 9.540 Kg recollits l'any passat el mateix mes i a la mateixa zona. Aquesta circumstància ens fa entreveure els bons resultats de recollida selectiva que es poden assolir amb la implicació del sector de l'hostaleria i restauració, la dotació de mitjans adequats per a la recollida i un servei personalitzat de recollida a la mateixa façana dels establiments.

Els 34.240 Kg de vidre recollits el mes de juliol d'enguany representen un increment del 259% del vidre recollit l'any passat el mateix mes només a Ciutadella, i un 8,54% de tot el vidre recollit a Menorca el mateix mes de l'any passat (400.780 Kg). Aquest resultat reafirma la decisió presa pel Consorci d'ampliació del servei porta a porta de vidre a altres zones de Menorca on hi ha una important concentració d'establiments d'hostaleria i restauració.

Vists els resultats i el potencial existent es fa necessari reforçar el missatge de col·laboració a les noves zones incorporades al servei, principalment al casc antic de Maó. Per aquest motiu pròximament es realitzarà una nova ronda de visites als establiments, amb la finalitat d'augmentar la participació i recordar els dies, horaris i característiques de la recollida.


Maó, 4 d’agost del 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS