Notícies i actualitat

El Consell obre el procés participatiu del I Pla Menorca Jove amb la presentació del portal web menorcaesjove.cime.es

Data : 02/02/2017

El Consell Insular de Menorca obre avui, dia 2 de febrer, el procés participatiu del I Pla Menorca Jove amb la presentació del portal web menorcaesjove.cime.es. Aquesta és una eina informativa i participativa que ofereix diferents formes de participar amb l'objectiu de donar el protagonisme als joves i les joves de l’illa per a la redacció del que serà el primer pla de joventut de Menorca.

Demà divendres, 3 de febrer, s’inauguraran les taules temàtiques del I Pla Menorca Jove, uns espais on es debatran i s’obrirà el diàleg sobre els 5 temes que treballa el procés: Creixement personal i Participació, Ocupació i Formació, Salut i Temps lliure i oci. La principal eina de treball per a les taules serà l'informe de diagnosi de Menorca en matèria de joventut elaborat per l'OBSAM durant 2016, a més a més de totes les aportacions que entitats i joves de l'illa poden fer mitjançant les eines tan digitals com les exposades a les reunions presencials desenvolupades durant tot el procés.

“Aquest pla no només ha de donar resposta a les necessitats dels joves, sinó que ha de ser un pla liderat pel jovent de Menorca amb el suport de les administracions públiques i de tots els agents socials de l’illa. És el moment d’escoltar la veu dels joves”, ha destacat el conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company.

El Pla Menorca Jove 2017-2020 (PMJ) neix de la voluntat política de complir el que marca la normativa en matèria de joventut. En concret la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, en l'article 9, especifica que és competència del Consell Insular de Menorca elaborar, aprovar i, si escau, modificar el Pla insular de joventut, mitjançant un procediment que garanteixi la participació, entre d'altres, de les associacions juvenils i dels mateixos joves en general.

Impulsat per la Conselleria d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, el Pla Jove Menorca es desenvolupa en diferents fases:

- Primera fase: anàlisi de la situació actual del jovent: legislació aplicable a l’estratègia Europa 2020, estratègia joventut Espanya 2020, anàlisi de legislació Balear i documentació aplicable a Menorca, per tenir una visió local de Joventut a Menorca però basada amb el que estableix la legislació.

- Segona fase:

• La posada en marxa d'un procés participatiu amb convocatòria de tots els agents implicats en joventut i principalment del jovent menorquí, articulada mitjançant diferents eines de participació com un portal web amb aquestes, visites a centres educatius, o la creació de 5 taules de treball amb temàtiques específiques, amb una taula transversal final on hi haurà la fusió de tot el procés participatiu.
• L'elaboració d’Informe i DAFO de la realitat a Menorca amb necessitats en matèria de Joventut.
• I, finalment, la redacció Pla Menorca Jove amb les accions basades amb les conclusions d’un procés llarg (Diagnosi OBSAM, Estudi global de Joventut segons directrius internacionals, nacionals i balears, Recollida de tota l’opinió Jove de Menorca) que marqui les polítiques de futur a l’illa de Menorca en joventut.


Per a poder participar, a continuació compartim els enllaços d'accés:
http://menorcaesjove.cime.es
Facebook: @plamenorcajove
Twitter: @menorcaesjove
Instagram: @menorcaesjove
menorcaesjove@cime.es
#menorcaesjove

Maó, 2 de febrer de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS