Aprovació inicial PTI

    
 

Pressupost General 2021

    
 

Covid-19

    
 

Cita prèvia

    
 
 
Notícies i actualitat Més notícies
 
 
21/01/2021
“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca: “El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”.

21/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Durant la primera quinzena d’aquest mes de gener han finalitzat les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, actuacions que s’havien iniciat a finals d’octubre de l’any passat.

21/01/2021
Suspeses les Jornades 2021 de Malalties Minoritàries

La Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca ha cancel·lat definitivament l’edició 2021 de les Jornades de Malalties Minoritàries que organitza anualment des de l’any 2012.

21/01/2021
27 persones comencen a treballar al Consell Insular de Menorca dins el programa SOIB Reactiva 2020

Els nous treballadors són 10 joves i 17 persones majors de 30 anys que desenvolupen tasques d’auxiliar administratiu, neteja, jardineria, bugaderia i de peons forestals o d’obra pública al Consell Insular de Menorca. El programa SOIB Reactiva 2020 els hi permet així sortir de l’atur i mantenir o millorar les seves habilitats competencials. Aquests treballadors estaven en situació d’atur de llarga durada o s’havien vist afectats per la crisi econòmica del 2020 causada per la COVID-19.

     
20/01/2021
El catàleg en línia de l'Arxiu d'Imatge i So. L'arxiu del confinament ja es pot consultar

Acostar el catàleg dels fons fotogràfics de l’Arxiu d'Imatge i So de Menorca (AISM) a la ciutadania és una peça clau dins els objectius de difusió dels fons que custodia l'arxiu. I més encara, en aquest temps de pandèmia, tot evitant desplaçaments i facilitant-hi l’accés des de qualsevol ordinador.

20/01/2021
El Consell Insular i el Govern Balear plantegen al Ministeri de Transport realitzar una prova pilot amb un nou model de OSP entre Maó i Barcelona

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han presentat avui les condicions per a la creació d´una OSP per la ruta entre Maó i Barcelona que seran elevades al Ministeri de Transport, mobilitat i agenda urbana durant els pròxims dies. La proposició, un sistema híbrid que conjuga una tarifa de referència amb la possibilitat d´aplicar tarifes flexibles, serà proposta com una experiència pilot per tal d´analitzar les bondats d´aquest nou sistema.

20/01/2021
L’ocupació, eix temàtic del II Fòrum Menorca Illa Jove: L’OCUPACIÓ que volem

El passat 21 de desembre va tenir lloc el I Fòrum Menorca Illa Jove, sota el títol “La Menorca que volem”. La primera sessió va portar-se a terme en línia, i des del departament es valora de forma molt positiva la rebuda i participació. En total, van participar uns 30 joves d’entre 14 a 30 anys.

18/01/2021
Reactivació econòmica: Govern, consells insulars i ajuntaments aportaran 3,9 milions d’euros en ajuts directes als negocis de Menorca més afectats per les restriccions

El pla d’ajuts d’acompanyament del Govern, en col·laboració amb els consells i els ajuntaments de les Illes Balears, suposarà per a les empreses de Menorca aproximadament 9 milions d’euros entre ajuts directes i accés a crèdits. Així ho ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de mantenir reunions amb el Consell insular i els municipis de l’illa i amb els agents econòmics i socials menorquins. En concret, els ajuts directes cofinançats entre el Govern, consells i ajuntaments seran de 3,9 milions d’euros.

     
18/01/2021
Publicada l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l’illa

El document de l’Estratègia Menorca 2030, aprovada pel ple del Consell Insular el mes d’abril de 2019, s’ha maquetat en un llibre que ja es pot consultar online a través de la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. La primera edició del llibre ha estat publicada en castellà i pròximament també serà publicat en català i en anglès.

15/01/2021
El Consell Insular fa una crida a les entitats per enviar propostes per al Premi Maria Lluïsa Serra – Taula d’Or

L’any 2001 el Consell Insular de Menorca va instituir el Premi Maria Lluïsa Serra – Taula d’Or com a distinció per a les persones o entitats que hagin destacat en la defensa i l’enriquiment del patrimoni històric i artístic de Menorca. 

15/01/2021
Exposició «Retrats d'un poble. El passeig de la Mare de Déu del Toro pel camp i els pobles de Menorca els anys 1953 i 1954», a l’Espai d’Art Xec Coll de Ciutadella

Hi ha fets que es recorden i marquen moments de la vida, que es fotografien i que, passat el temps, ens donen molta informació de com eren i que feien les persones d'aquell moment. El passeig que va fer la imatge de la Verge del Toro pels camps i pobles de Menorca entre 1953 i 1954, amb motiu de l'any marià, va ser un d'aquests fets que van moure a molts menorquins i menorquines i que es va fotografiar molt. Aquestes imatges ens mostren, no només les persones i els indrets, sinó també la societat menorquina de l'època.

15/01/2021
El Consell de Menorca participa en la Guía para la Localización de la Agenda 2030 publicada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 amb col·laboració de la FEMP

La Guía para la Localización de la Agenda 2030, presentada aquest dijous 14 de gener a la Junta de Batles de Menorca, és el resultat d’un procés de feina coordinat per la Secretaria d’Estat de l’Agenda 2030 en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP) i amb la contribució de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, entre d’altres. El Director General de Polítiques Palanca Agenda 2030 de la Secretaria d'Estat, Gabriel Castañares Hernández, ha animat als batles de l’illa a fer servir la guia i ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

     
15/01/2021
Noves mesures sanitàries en matèria d’Esports

A partir del dissabte 16 de gener, Menorca estarà en nivell 4 d’alerta sanitària. En matèria esportiva implicarà alguns canvis respecte al nivell 3, principalment els següents:

15/01/2021
Projectes seleccionats en la convocatòria de "Mitigació de l'impacte de la pandèmia Covid-19 en reserves de biosfera insulars i costaneres"

Per tal de fomentar les reserves insulars i costaneres com a llocs en què s'apliquen solucions innovadores en resposta a la pandèmia, la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Costaneres (WNICBR) va llançar una convocatòria de projectes destinats a mitigar l'impacte de la pandèmia Covid-19 en aquests territoris. Es poden atorgar fins a quatre projectes amb un import màxim de 15.000 dòlars cadascun, per a ser executats abans del final de 2021.

14/01/2021
La reobertura del Teatre des Born, protagonista del nou número de la revista “Àmbit”

El nou número de la revista “Àmbit” dedica un extens reportatge a la reobertura del Teatre des Born de Ciutadella amb els reptes que implica que l’illa torni a comptar amb aquest espai cultural. D’aquesta manera, la capçalera digital del Departament de Cultura, dedica també la secció Al Descobert a desgranar la història i les dades més característiques d’un teatre que es torna a convertir en el nou pol cultural de Ciutadella.

14/01/2021
La mostra “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007” es podrà veure a la sala El Roser de Ciutadella a partir d’aquest dissabte

A partir d’aquest dissabte, dia 16 de gener, es podrà veure a la sala El Roser de Ciutadella, l’exposició “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007”. Aquesta és una mostra de reconeixement a aquest important premi de pintura que va organitzar cada any Sa Nostra, i que constitueix un memorial de l’obra pictòrica d’un bon nombre d’artistes de Menorca durant els darrers anys del segle XX i principis del XXI.

     
14/01/2021
Moisès Coll Marquès guanya per cinquena vegada el XVIII Premi Josep Vivó de glosa escrita

Dintre dels actes institucionals del Consell Insular de Menorca amb motiu de la Diada del Poble de Menorca s’havia programat per demà divendres 15 de gener, el ja tradicional Glosat de la Diada que enguany havia de tenir lloc as Migjorn Gran i en el marc del qual cada any es dona a conèixer el nom del guanyador o la guanyadora del Premi Josep Vivó de glosa escrita.

14/01/2021
Inici de les obres de la cel·la 2 de l’ampliació de l’abocador de Milà II

Dia 12 de gener de 2021 s’ha duit a terme l’acta de comprovació de replanteig de les obres del projecte constructiu de la cel·la 2, amb la qual cosa aquestes poden iniciar-se formalment. L’actuació forma part de les previsions incloses al pla director sectorial de prevenció i gestió dels residus no perillosos de Menorca, aprovat definitivament el juny de 2020.

13/01/2021
Menorca pujarà al nivell 4 d'alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores davant l'increment de contagis

Menorca pujarà al nivell 4 d’alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores a partir de dissabte, tal com ha informat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i els batles dels municipis de l’illa per tal d’avaluar la situació de la COVID-19 i analitzar la conveniència d’aplicar noves mesures en aquesta illa, actualment en el nivell 3 d’alerta, atès l’empitjorament greu dels indicadors epidemiològics.

12/01/2021
Suspensió dels actes de la Diada de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquesta tarda amb tots els alcaldes i alcaldesses de Menorca per tractar la situació sanitària de Menorca i la idoneïtat de cancel·lar tots els actes de la festivitat de Sant Antoni. Donada la situació actual de la pandèmia a Menorca, marcada per la seva evolució negativa, s’ha considerat, de manera unànime, la necessitat de cancel·lar tots els actes del programa de la Diada de Menorca.

     
 
Serveis destacats
            
Tauler d'anuncismés anuncis
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ