20/04/2021
Inici de l'activitat de la cel·la 2.2 de l'ampliació de l'abocador de Milà II

Després de 3 mesos d’obres, el passat dia 14 d’abril de 2021, es va iniciar l’activitat de la nova cel·la 2.2 de l’ampliació de l’abocador de Milà II, que permetrà el relleu de l'actual cel·la en explotació, anomenada cel·la 3, i que està esgotant la seva capacitat.

09/04/2021
Creix l’ús de la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Menorca

El Consorci de Residus i Energia de Menorca presenta l’informe de funcionament de la xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Menorca durant l’any 2020, del qual es dedueix que l’ús de vehicles elèctrics a l’illa se segueix incrementant.

06/04/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca porta a terme la reparació de l’aerogenerador 2 del parc eòlic de Milà

Durant la primera quinzena del mes d’abril, sempre que les condicions de vent ho permetin, està prevista la fase final dels treballs de reparació de l’aerogenerador núm. 2 del parc eòlic de Milà, a fi de poder-lo posar novament en servei.

05/04/2021
La Reserva de Biosfera de Menorca desenvolupa accions de conservació i divulgació del medi marí en el marc del projecte MAREBI

El projecte MAREBI, que té com a objectiu compatibilitzar les activitats humanes amb la conservació de les àrees marines protegides de Menorca, ja ha iniciat les seves accions. Per una banda, s’ha contractat a una tècnica especialista en medi marí, que donarà suport a les 10 accions que inclou el projecte. Aquest procediment de contractació,

31/03/2021
S’inaugura la Cova de S’Aigua de Cala Blanca

Avui ha tingut lloc la inauguració de la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella. Aquesta ha anat a càrrec de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, la directora general de Turisme del Govern balear, Rosana Murillo, i l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila i ha comptat amb la presència de diverses autoritats.

29/03/2021
Finalitza el procés de compra de la Bateria de Favàritx

Aquest matí ha tingut lloc la signatura de l’escriptura de compra de la Bateria de Favàritx. L’acte ha comptat amb la presència de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la representant del Ministeri de Defensa, Cap. Mª Cruz Acero Ruiz, la Vicepresidenta del Consell, Maite Salord i la notària Mª Teresa García.

26/03/2021
S’inicien les visites a la Cova de S'Aigua de Cala Blanca

Dia 31 de març, s’inaugurarà la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella i, a partir del 1r d’abril, s’organitzaran jornades de portes obertes gratuïtes perquè els ciutadans puguin visitar-la seguint totes les mesures de seguretat que marquen els protocols Covid-19. Està previst que es puguin visitar gratuïtament durant els mesos d’abril i maig.

25/03/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca inicia la licitació del servei de recollida de residus porta a porta de Maó i Es Castell i de la recollida separada de residus de la resta de municipis

Els nous contractes de recollida de residus ja es troben a punt per a la seva licitació. Després de l’aprovació dels respectius projectes d’explotació el passat 10 de desembre i la seva exposició pública, una vegada resoltes les al·legacions, s’ha aprovat l’inici de la seva licitació.

25/03/2021
El Consell Insular se suma a l’Hora del Planeta

Un any més, el Consell Insular s'uneix a l'apagada simbòlica mundial per conscienciar sobre la importància de prendre accions contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat al planeta. Així, el pròxim dissabte 27 de març, durant l'Hora del Planeta, les seus de Maó i Ciutadella apagaran tot el seu enllumenat entre les 20.30 i les 21.30 h per participar en la iniciativa al costat de milers de llars, negocis i institucions de gairebé 200 països. Alguns ajuntaments de l'illa també s'han sumat a la iniciativa, i apagaran seus consistorials i enllumenat públic de diversos carrers durant l'Hora del Planeta.

11/03/2021
Llançament de la plataforma de ciència oberta MICRO i les actes del congrés MICRO 2020: pol·lució per plàstic de MACRO a nano

La pol·lució creixent per plàstic és una amenaça global que afecta a totes les àrees del planeta i al conjunt de la societat. És una contaminació que no entén de fronteres, és present a tot arreu des de la sal de cuina fins a l’aire que respiram. De cada vegada es dediquen més esforços a entendre millor aquesta problemàtica i pal·liar-ne les conseqüències, i aquest és un dels objectius als quals les reserves de la biosfera, treballant en xarxa, volen contribuir.

24/02/2021
Consulta pública prèvia a la redacció del reglament de senyalització de camins

D’acord amb el previst a l'article 35 de la llei 13/2018 de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca, el Consell Insular de Menorca ha d'elaborar una normativa única de senyalització que incorpora estàndards estètics, materials admesos, dimensions així com criteris de senyalització.

22/02/2021
Es publica l'informe anual sobre l'ús de platges a les Reserva de Biosfera de Menorca durant l'any 2020

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera, amb l'assessorament de l'OBSAM, realitza anualment un control de l'ús públic de les platges de Menorca durant la temporada estival. Aquest control s'ha dut a terme mitjançant l'obtenció diària del nombre d'usuaris a les platges i del nombre d'embarcacions. Els recomptes s'han realitzat a les 54 platges més importants des de mitjans del mes de juliol de 2020 fins a finals de setembre. Amb aquesta actuació es disposa del nombre d'usuaris i d'embarcacions cada 15 dies per a cadascuna d'aquestes platges.

18/02/2021
Mar Blava recorrerà la sentència del suprem que avala pròrrogues d'explotació petroliera en zones protegides, sense avaluació d'impacte ambiental

Aliança Mar Blava, de la qual el Consell Insular de Menorca en forma part, lamenta profundament que el Tribunal Suprem hagi desestimat el seu recurs per anul·lar la segona pròrroga de la concessió d'explotació petroliera anomenada "Casablanca", a l'haver estat concedida sense la preceptiva avaluació ambiental prèvia.

16/02/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca rep per cinquè any consecutiu la màxima distinció d'ASPAPEL en gestió i recollida separada de paper i cartó

Durant l’esdeveniment virtual, a causa de la pandèmia, l’obertura de la qual ha anat a càrrec de la presidenta d’ASPAPEL i la cloenda a càrrec del Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, s’ha fet entrega del guardó de tres “Pajaritas Azules” al Consorci de Residus i Energia de Menorca, com a reconeixement a la planificació del seu servei de recollida, la dotació de contenidors, la conscienciació ciutadana i la traçabilitat del material recuperat.

11/02/2021
Presentació del manual de senyalització per la xarxa de camins i rutes senderites de Menorca

El Consell Insular de Menorca a través del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera ha elaborat un Manual de senyalització de la xarxa de camins i rutes senderistes de Menorca.

05/02/2021
Menorca participa amb Màlaga i Pamplona en un taller sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana

El Consell Insular de Menorca representat per la Directora Insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando, amb el suport de Rafa Muñoz, tècnic del Consorci de Residus i Energia de Menorca, ha participat activament al taller estatal sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana realitzat aquest 3 de febrer i organitzat per la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i el Ministeri per la transició ecològica i el repte demogràfic. Entre els assistents ha destacat la participació de la Subdirectora General de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Ángela de la Cruz, sobre la vinculació precisament de l’Agenda Urbana Espanyola amb els reptes del canvi climàtic.

26/01/2021
L'Agència Menorca Reserva de Biosfera finança cinc projectes relacionats amb la investigació ambiental a la Reserva de Biosfera de Menorca

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha publicat la resolució de la segona convocatòria de beques anuals que es concedeixen a projectes destinats a la investigació científica a la Reserva de Biosfera. La convocatòria contemplava un total de 25.000 € amb un import màxim de 5.000 € per sol·licitud i donava prioritat a línies concretes d'investigació establertes d'acord amb les necessitats específiques detectades a la Reserva de Biosfera de Menorca en el seu Pla d'Acció.

21/01/2021
“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca: “El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”.

21/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Durant la primera quinzena d’aquest mes de gener han finalitzat les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, actuacions que s’havien iniciat a finals d’octubre de l’any passat.

18/01/2021
Publicada l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l’illa

El document de l’Estratègia Menorca 2030, aprovada pel ple del Consell Insular el mes d’abril de 2019, s’ha maquetat en un llibre que ja es pot consultar online a través de la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. La primera edició del llibre ha estat publicada en castellà i pròximament també serà publicat en català i en anglès.

20